Uhapšen osumnjičeni za smrt Emilijana Sale

U sredu je u Engleskoj uhapšen 64- godišnjak kojeg sumnjiče da je odgovoran za tragediju i smrt argentinskog fudbalera Emiliana Sale. Nakon istrage koja je trajala mesecima, britanska policija prevela je muškarca iz severnog Jorkšira, prenose mediji.

– Proveli smo temeljnu istragu o okolnostima smrti gospodina Sale. Kao deo istrage moramo razmotriti i postoje li dokazi o bilo kakvom sumnjivom kriminalu, a rezultat je hapšenje 64-godišnjeg muškarca zbog sumnje na ubistvo iz nehata nezakonitim činom – izjavio je detektiv Simon Huxter, prenosi Sky Sports. Huxter je poručio i da policija neće davati nikakve dodatne detalje i neće otkriti identitet osumnjičenog, osim ako se protiv njega ne podigne optužnica.

Emiliano Sala poginuo je u padu aviona u Engleski kanal 21. januara. Leteo je iz Nanta u Kardif gde je trebao da nastavi svoju karijeru.

Ubrzo nakon poletanja, avion je nestao s radara. Službena potraga je započela dva dana kasnije, a gotovo tri sedmice nakon nesreće istražitelji su locirali olupinu na 63 metra dubine i izvukli jedno telo. Identifikovano je fudbalerovo telo, autopsija je napravljena u Engleskoj, a telo je zatim prevezeno u njegovu rodnu Argentinu gde je sahranjen. Fudbaler je umro od povreda glave, a ne od utapanja.Telo pilota Dejva Ajbotsona nije pronađeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

emilijano salafudbalerpad aviona
Komentari (0)
Dodaj komentar