Četvrti čovek

Žanr: triler
Trajanje: 90 min.
Premisa: Ostao je samo četvrti čovek!

Glavne uloge:

Nikola Kojo, Dragan Petrović, Bogdan Diklić, Marija Karan, Dragan Nikolić, Boris Milivojević, Rale Milenković, Miloš Timotijević, Semka Sokolović-Bertok, Miodrag Krstović, Feđa Stojanović, Dijana Marojević

Direktor fotografije: Goran Volarević
Scenario: Dejan Zečević, Boban Jevtić
Režija: Dejan Zečević

SINOPSIS
Čovek se budi iz kome nakon dva meseca. Totalna amnezija – ne seća se ničega što ima veze s njegovim dotadašnjim životom. Saznaje da je imao ženu i sina. Ubijeni su kada je on ranjen. Pukovnik, koji tvrdi da mu je najbolji prijatelj, otkriva mu njegov prošli identitet. On je major Vojnobezbednosne agencije. U njegov život se ubrzo upliće i inspektor koji tvrdi da poseduje informacije o smrti njegove porodice. Major izlazi iz bolnice. Pokušava da se vrati u normalan život. Suočava se s prazninom i beznađem. Jedina šansa da ponovo dođe do sopstvenog identiteta je da se upusti u igru koju mu nudi inspektor. Pristaje. U međuvremenu sreće Teodoru, nekadašnju ljubavnicu. Ne seća je se, ali ona jedina u njemu prepoznaje novog čoveka.
O FILMU
Četvrti čovek na tragu zločina i kazni. Da li su krivci i junaci, a kažnjeni jedini zločinci? Kako god, jedno je sigurno: svi se rađamo nevini, ali ne ostajemo takvi zadugo“, Dejan Zečević.
Ovo je film noar, triler koji se odigrava u paralelnom svetu tajnih službi. Staromodna priča o modernim vremenima, moralna bajka koja se odvija u svetu gde morala nema. Beograd. Danas. Tranziciona Srbija sa svojim traumama, tajnama, neraščišćenim računama, zločinima, moralnim posrnućima, zabludama i zaverama. Idealna pozornica za priču o iskupljenju, prošlosti, prijateljstvu, ambicijama, mogućoj sreći.
U ovom napetom trileru koji zadire duboko u našu svakodnevicu, u našu podsvest i strahove, pred nama se otvaraju pitanja. Pitanja koja ovaj film postavlja duboko će vas uznemiriti. Odgovori koje će vam ovaj film dati potpuno će promeniti realnost.

O REŽISERU
Dejan Zečević (reditelj i scenarista)
Režirao je i napisao scenario za filmove „Dečak iz Junkovca“, „Mala noćna muzika“ i „T.T. sindrom“. Režirao je film „Kupi mi Eliota“. Napisao je scenarija i za nekoliko kratkih filmova, priču u omnibusu, TV film, nekoliko TV serija.
Na filmskim festivalima, domaćim i stranim, njegovi filmovi osvojili su preko 20 nagrada. Dobitnik je: gran prija Festivala autorskog filma u Beogradu za film „Dečak iz Junkovca“, Zlatne mimoze za režiju u Herceg Novom za „T.T. sindrom“, Novosadske arene za najbolju režiju za „Malu noćnu muziku“, gran prija za film „T.T. sindrom“ na festivalu u Raveni i nagrade FIPRESCI za najboljeg reditelja u 2002. godini.

Goran Volarević (direktor fotografije)
Filmografija: „The Rubber Soul Project“, „Potraga za Sreć(k)om“, „Jasmina i rat“ i „Sivi kamion crvene boje“, za koji je nagrađen na hercegnovskom festivalu 2005. godine
O GLUMCIMA
Nikola Kojo (major)
Filmografija: „Mi nismo anđeli 1 i 2“, „Ivkova slava“, „Život je čudo“, „Slobodan pad“, „Crni Gruja“, „Belo odelo“, „Nož“, „Nebeska udica“, „Rane“, „Kupi mi Eliota“, „Balkanska pravila“, „Do koske“, „Lepa sela lepo gore“, „Tesna koža“, „Bolji život“, „Zaboravljeni“, „Žikina dinastija“, „Sivi dom“.
Dragan Petrović Pele (inspektor)
Filmografija: „Volim te najviše na svetu“, „Kordon“, „Lepa sela lepo gore“, „Balkanski špijun“, „Već viđeno“, „Bulevar Revolucije“, „Urnebesna tragedija“, „Balkanska pravila“, „Stršljen“, „Točkovi“, „Senke uspomena“, „Apsolutnih sto“, „Mala noćna muzika“, „Ringeraja“.
Bogdan Diklić (pukovnik)
Filmografija: „Diši duboko“, „Sivi kamion crvene boje“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Kordon“, „Apsolutnih sto“, „Bure baruta“, „Lajanje na zvezde“, „Tri karte za Holivud“, „Crni bombarder“, „Mi nismo anđeli“, „Profesionalac“, „Kako je propao rokenrol“, „Sabirni centar“, „U raljama života“, „Balkan ekspres“, „Variola vera“, „Nacionalna klasa“, „Povratak otpisanih“, „Grlom u jagode“, „Maratonci trče počasni krug“.
Marija Karan (Teodora)
Filmografija: „Sedam i po“, „Ljubav, navika, panika“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Ulični hodač“, „Kad porastem, biću Kengur“, „Slobodan pad“, „Mile vs. tranzicija“.
Dragan Nikolić (političar)
Filmografija: „Otpisani“, „Povratak otpisanih“, „Nacionalna klasa“, „Ko to tamo peva“, „Balkan ekspres“, „Čudo neviđeno“, „Život je lep“, „Obećana zemlja“, „Poslednji krug u Monci“, „Sabirni centar“, „Tito i ja“, „Tri karte za Holivud“, „Ni na nebu ni na zemlji“, „Seobe“, „Podzemlje“, „Belo odelo“, „Nož“, „Virtualna stvarnost“, „Zona Zamfirova“, „Lavirint“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Ivkova slava“, „Potera za Sreć(k)om“, „Kad budem mrtav i beo“, „Šejtanov ratnik“.
Boris Milivojević (mafijaš)
Filmografija: „Crni Gruja i kamen mudrosti“, „Sedam i po“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Sivi kamion crvene boje“, „Nataša“, „Munje!“, „Nebeska udica“, „Do koske“, „Lepa sela lepo gore“.
Miki Krstović (psihijatar)
Filmografija: „Optimisti“, „Uslovna sloboda“, „Profesionalac“, „T.T. sindrom“, „Mrtav ‘ladan“, „Poslednji krug u Monci“, „Igmanski marš“.
Miloš Timotijević (telohranitelj)
Filmografija: „Stršljen“, „Sedam i po“ i „Lavirint“.
Oficijelni sajt

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Cetvrti covekdejan zecevicfilmtriler
Komentari (17)
Dodaj komentar
  • stormovoeh69

    [url= ambalare[/url] You’ve made your stand pretty nicely.!

  • Dragomir Armus

    Vrhunski film, Kojo odigrao maestralno, najbolji glumac, najizazovnija uloga uz Lepa sela lepo gore.

  • Viola Kovačević

    Gledate film, i ako zamislite da su vam glumci nepoznati i ako isključite ton, nećete poverovati da je ovo naš film. Nije dobar, nego je fenomenalan!!!

  • Filip Mihailović

    Ovaj film je strava. Svaka čast reditelju i glumcu Nikoli Koju.

  • Dule Vujadinov

    Voleo bih da pogledam jednom ovaj film, ne znam da li ga još ima u prodaji?

  • Aleksandra N

    Definitivno najbolji domaći film. Ostavlja snažan utisak, upečatljiv. Obavezno ga pogledajte!

  • Jovana Gvozdić

    Samo što sam odgledala film. Bolji davno nisam gledala – takvi efekti, kadrovi, nemam reči! Svaka čast celokupnoj organizaciji. Inače, veliki sam ljubitelj filmova, naših takođe, ali ovaj film stvarno ima priču, pravu glumu. Dovešćemo Holivud kod nas 🙂 Još jednom – svaka čast!

  • Dušan Stanimirović

    Ja mislim da film „Četvrti čovek“ treba pustiti u prodaju.

  • Dule Vujadinov

    Ja mislim da je ovaj film „kul“, mada ga nisam gledao. Čuo sam od drugarice da je super. Šteta je što nisam imao prilike da ga gledam.

  • Brankica N

    Film je nadmašio sva očekivanja. Svima toplo preporučujem da ga pogledaju. Ne postoji nijedna suvišna scena. Nijedan suvišan čovjek. Muzika je začinila sve. Od prve do posljednje sekunde je odličan. Svaka čast Koji! Svaka čast cijeloj ekipi!

  • Branka Pašić

    Puno sam očekivala od ovog filma, ali me je potpuno razočarao. Radnja je već hiljadu puta viđena, a raspodela uloga nategnuta i nevešta. Može slobodno da se kaže „Nešto novo u našoj kinematografiji“, ali to i nije neki kompliment kakva nam je kinematografija. Režija je nevešta i sve skupa izgleda kao dečiji pokušaj ozbiljnog filma.

  • Brankica Simeunović

    Nisam još gledala film, ali sklop glumaca je odličan i jedva čekam da ga odgledam. Priča se da je radnja filma originalna i uzbudljiva.

  • Milica Hajduković

    Konačno fenomenalan srpski film. Nikola Kojo je nadmašio sebe. Marija Karan je, takođe, odlično odigrala svoju ulogu. Svaka čast celoj ekipi!

  • Marija O

    Konačno jedan ozbiljan film koji odgovara svetskim standardima. Bravo! Nikola Kojo fenomenalno nosi film. Sporedne uloge su fantastično odabrane. Drago mi je da vidim i nova lica na filmu koja to takođe odlično rade. Ističem Dijanu Marojević i Sanju Mikitišin koje nose posebnu harizmu i bilo bi lepo videti ih u glavnim ulogama.

  • Sloba Đorđević

    Odličan film, napet, pažljivo konstruisan, odlični dijalozi, uverljiva gluma prepuna preciznih detalja. Lako bi mogao da započne renesansu srpske kinematografije. Bravo ekipi!

  • Mara Rusmir

    Film je odličan. Treba ga posmatrati kao film o nekom tamo mestu i nekom tamo vremenu, jer povlačenje paralela nije ono što bi nas, gledaoce dovelo do srećnog kraja. Gluma je sjajna, fotografija odlična, scenario vrlo zanimljiv. Režijski lepo vođen film koji mi je držao pažnju bez prestanka. Drago mi je da je ovaj film snimljen, potrebni su nam ozbiljni filmovi koji će našoj kinematografiji povratiti ugled, pre svega kod nas samih, i probuditi uspavanu bioskopsku publiku naviklu na udobnost gledanja DVD izdanja iz fotelje u dnevnoj sobi. Bravo!

  • Dragan Glišic

    Film je odličan.