Četvrti čovek

Žanr: triler
Trajanje: 90 min.
Premisa: Ostao je samo četvrti čovek!

Glavne uloge:

Nikola Kojo, Dragan Petrović, Bogdan Diklić, Marija Karan, Dragan Nikolić, Boris Milivojević, Rale Milenković, Miloš Timotijević, Semka Sokolović-Bertok, Miodrag Krstović, Feđa Stojanović, Dijana Marojević

Direktor fotografije:Goran Volarević
Scenario:Dejan Zečević, Boban Jevtić
Režija:Dejan Zečević

SINOPSIS
Čovek se budi iz kome nakon dva meseca. Totalna amnezija – ne seća se ničega što ima veze s njegovim dotadašnjim životom. Saznaje da je imao ženu i sina. Ubijeni su kada je on ranjen. Pukovnik, koji tvrdi da mu je najbolji prijatelj, otkriva mu njegov prošli identitet. On je major Vojnobezbednosne agencije. U njegov život se ubrzo upliće i inspektor koji tvrdi da poseduje informacije o smrti njegove porodice. Major izlazi iz bolnice. Pokušava da se vrati u normalan život. Suočava se s prazninom i beznađem. Jedina šansa da ponovo dođe do sopstvenog identiteta je da se upusti u igru koju mu nudi inspektor. Pristaje. U međuvremenu sreće Teodoru, nekadašnju ljubavnicu. Ne seća je se, ali ona jedina u njemu prepoznaje novog čoveka.
O FILMU
Četvrti čovek na tragu zločina i kazni. Da li su krivci i junaci, a kažnjeni jedini zločinci? Kako god, jedno je sigurno: svi se rađamo nevini, ali ne ostajemo takvi zadugo“, Dejan Zečević.
Ovo je film noar, triler koji se odigrava u paralelnom svetu tajnih službi. Staromodna priča o modernim vremenima, moralna bajka koja se odvija u svetu gde morala nema. Beograd. Danas. Tranziciona Srbija sa svojim traumama, tajnama, neraščišćenim računama, zločinima, moralnim posrnućima, zabludama i zaverama. Idealna pozornica za priču o iskupljenju, prošlosti, prijateljstvu, ambicijama, mogućoj sreći.
U ovom napetom trileru koji zadire duboko u našu svakodnevicu, u našu podsvest i strahove, pred nama se otvaraju pitanja. Pitanja koja ovaj film postavlja duboko će vas uznemiriti. Odgovori koje će vam ovaj film dati potpuno će promeniti realnost.

O REŽISERU
Dejan Zečević (reditelj i scenarista)
Režirao je i napisao scenario za filmove „Dečak iz Junkovca“, „Mala noćna muzika“ i „T.T. sindrom“. Režirao je film „Kupi mi Eliota“. Napisao je scenarija i za nekoliko kratkih filmova, priču u omnibusu, TV film, nekoliko TV serija.
Na filmskim festivalima, domaćim i stranim, njegovi filmovi osvojili su preko 20 nagrada. Dobitnik je: gran prija Festivala autorskog filma u Beogradu za film „Dečak iz Junkovca“, Zlatne mimoze za režiju u Herceg Novom za „T.T. sindrom“, Novosadske arene za najbolju režiju za „Malu noćnu muziku“, gran prija za film „T.T. sindrom“ na festivalu u Raveni i nagrade FIPRESCI za najboljeg reditelja u 2002. godini.

Goran Volarević (direktor fotografije)
Filmografija: „The Rubber Soul Project“, „Potraga za Sreć(k)om“, „Jasmina i rat“ i „Sivi kamion crvene boje“, za koji je nagrađen na hercegnovskom festivalu 2005. godine
O GLUMCIMA
Nikola Kojo (major)
Filmografija: „Mi nismo anđeli 1 i 2“, „Ivkova slava“, „Život je čudo“, „Slobodan pad“, „Crni Gruja“, „Belo odelo“, „Nož“, „Nebeska udica“, „Rane“, „Kupi mi Eliota“, „Balkanska pravila“, „Do koske“, „Lepa sela lepo gore“, „Tesna koža“, „Bolji život“, „Zaboravljeni“, „Žikina dinastija“, „Sivi dom“.
Dragan Petrović Pele (inspektor)
Filmografija: „Volim te najviše na svetu“, „Kordon“, „Lepa sela lepo gore“, „Balkanski špijun“, „Već viđeno“, „Bulevar Revolucije“, „Urnebesna tragedija“, „Balkanska pravila“, „Stršljen“, „Točkovi“, „Senke uspomena“, „Apsolutnih sto“, „Mala noćna muzika“, „Ringeraja“.
Bogdan Diklić (pukovnik)
Filmografija: „Diši duboko“, „Sivi kamion crvene boje“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Kordon“, „Apsolutnih sto“, „Bure baruta“, „Lajanje na zvezde“, „Tri karte za Holivud“, „Crni bombarder“, „Mi nismo anđeli“, „Profesionalac“, „Kako je propao rokenrol“, „Sabirni centar“, „U raljama života“, „Balkan ekspres“, „Variola vera“, „Nacionalna klasa“, „Povratak otpisanih“, „Grlom u jagode“, „Maratonci trče počasni krug“.
Marija Karan (Teodora)
Filmografija: „Sedam i po“, „Ljubav, navika, panika“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Ulični hodač“, „Kad porastem, biću Kengur“, „Slobodan pad“, „Mile vs. tranzicija“.
Dragan Nikolić (političar)
Filmografija: „Otpisani“, „Povratak otpisanih“, „Nacionalna klasa“, „Ko to tamo peva“, „Balkan ekspres“, „Čudo neviđeno“, „Život je lep“, „Obećana zemlja“, „Poslednji krug u Monci“, „Sabirni centar“, „Tito i ja“, „Tri karte za Holivud“, „Ni na nebu ni na zemlji“, „Seobe“, „Podzemlje“, „Belo odelo“, „Nož“, „Virtualna stvarnost“, „Zona Zamfirova“, „Lavirint“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Ivkova slava“, „Potera za Sreć(k)om“, „Kad budem mrtav i beo“, „Šejtanov ratnik“.
Boris Milivojević (mafijaš)
Filmografija: „Crni Gruja i kamen mudrosti“, „Sedam i po“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Sivi kamion crvene boje“, „Nataša“, „Munje!“, „Nebeska udica“, „Do koske“, „Lepa sela lepo gore“.
Miki Krstović (psihijatar)
Filmografija: „Optimisti“, „Uslovna sloboda“, „Profesionalac“, „T.T. sindrom“, „Mrtav ‘ladan“, „Poslednji krug u Monci“, „Igmanski marš“.
Miloš Timotijević (telohranitelj)
Filmografija: „Stršljen“, „Sedam i po“ i „Lavirint“.
Oficijelni sajt

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.