Program 11. Kids festa – prvi deo

Jedanaesti po redu Dečji filmski festival Kids fest održaće se 19. do 25. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i u još trideset gradova širom zemlje. U toku Festivala koji se održava pod sloganom „Koje je boje tvoj film?“ biće premijerno prikazano 13 filmova iz raznih zemalja, među kojima su i najbolja 2D i 3D ostvarenja.

Filmovi koji će biti predstavljeni na Festivalu dolaze iz celog sveta (Norveške, Švedske, Slovenije, Španije, Italije, Danske i SAD-a) i namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na 11. Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.

BAMZI I GRAD LOPOVA

Žanr: sinhronizovano, animirani, porodični
Preporučeni uzrast: 4+
Originalni naziv: Bamse och tjuvstaden
Trajanje: 66 min.
Zemlja porekla: Švedska
Režija: Christian Ryltenius

Sinopsis: Bamzi, Mali Hop i Šelman upuštaju se u akciju spasavanja bake od zlog Rejnarda Foksa. On ju je kidnapovao i sprečio da sprema medogrom – specijalni med koji Bamzija pretvara u najsnažnijeg medveda na svetu. Stoga Bamzi i njegovi prijatelji kreću na opasno putovanje kroz šumu Goblina do Grada Lopova.

O filmu: ,,Bamzi i Grad lopova” je švedski animirani film o najjačem medi na svetu – Bamziju, stvoren od strane Rune Andersona. Na televiziji se pojavio još 1966. godine i od tada je stekao svetsku popularnost.

GRUDVICA

Žanr: titlovano, igrani, avantura
Preporučeni uzrast: 7+
Originalni naziv: Oddball
Trajanje: 93 min.
Zemlja porekla: Australija
Režija: Stuart McDonald

Sinopsis: Ovo je dirljiva i emotivna priča o Alanu „Šljampavom“ Maršu i njegovom psu Grudvici. Alan je ubeđen da će lokalne vlasti dozvoliti Grudvici da zaštiti koloniju malih pingvina na Midl Ajlandu od divljih mačaka i pasa.

O filmu: Veran prikaz prijateljstva među životinjama neće nikog ostaviti ravnodušnim, a zbog uspešno obavljenog zadatka, Maremano, vrsta pastirskih pasa, postaje glavni zaštitnik ugroženih životinja ovih dalekih predela.

HOKUS POKUS ALFI ATKINS

Žanr: sinhronizovano, animirani, porodični
Preporučeni uzrast: 4+
Originalni naziv: Hokus Pokus Albert Aberg
Trajanje: 72 min.
Zemlja porekla: Norveška
Režija: Torill Kove

Sinopsis: Alfi Atkins je krenuo u školu i njegova najveća želja je da dobije psa za rođendan. Ipak, njegov otac misli da je on još uvek suviše mali za tako veliku obavezu. Pošto mu nije bila lako da ubedi tatu da je sada dovoljno veliki dečak, jednog dana u parku upoznaje čarobnjaka preko kojeg misli da će konačno dobiti kucu. Nažalost, saznaće da ne može sve da se reši putem magije.

O filmu: Ovaj animirani film urađen je prema popularnoj knjizi „Hokus Pokus Alfi Atkins“, koja je imala ogroman uspeh širom Evrope. Odnedavno je dostupna i besplatna igrica za Android platformu.

JEDAN ŽIVOT

Žanr: sinhronizovan, dokumentarni
Preporučeni uzrast: 5+
Originalni naziv: One Life
Trajanje: 85 min.
Zemlja porekla: Velika Britanija
Režija: Michael Gunton, Martha Holmes

Sinopsis: Preko pet miliona godina Zemlja je evoluirala u neverovatno bogatstvo i različitost koje nas okružuje. „Jedan život“ je proslava najmaštovitijih i brilijantnih priča o opstanku u životinjskom carstvu. Priča nas vodi kroz pun ciklus života. „Jedan život“ otkriva da – bilo da imamo krila, peraja, dva ili osam para nogu – postoji neverovatna priča koja nas spaja.

O filmu: Svojom pričom „Jedan život“ razgaliće svačija srca. Prelepe sekvence i napredna tehnologija snimanja učinile su da „Jedan život“ bude nešto što do sada nije viđeno na velikom platnu.

KAPETAN SABLJOZUBI

Žanr: titlovano, igrani, avantura
Preporučeni uzrast: 6+
Originalni naziv: Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama
Trajanje: 96 min.
Zemlja porekla: Norveška
Režija: John Andreas Andersen

Sinopsis: U uzbudljivoj piratskoj priči, dečak Pinki neumorno traga za istinom o svom nestalom ocu. Mališan učestvuje u avanturi, koja ga vodi preko velikog okeana sa piratima koji žele da pronađu egzotičnu zemlju Lama Ramu. U zemlji čudesa, Pinkijev život će se promeniti iz korena i on će konačno dobiti odgovor na pitanje ko mu je otac.

O filmu: „Kapetan Sabljozubi“ predstavlja jedan od najskupljih ikada snimljenih dečijih ostvarenja u Norveškoj.

KASPER I EMA NA SAFARIJU

Žanr: sinhronizovano, igrani, avantura
Preporučeni uzrast: 5+
Originalni naziv: Karsten og Petra pa safari
Trajanje: 83 min.
Zemlja porekla: Norveška
Režija: Arne Lindtner Nžss

Sinopsis: Uzbudljive avanture Kaspera i Eme se nastavljaju. Ovo puta idu u Afriku gde upoznaju šarenoliki svet životinja. Kada u njihov rezervat stigne mladunče lava koje odbija da jede, oni se sa svojim dekom upuštaju u misiju spasavanja mame lavice kako bi oraspoložili lavića. Na ovom putu upoznaće se sa brojnim egzotičnim životinjama, ali i drugim kulturama koje žive u tim predelima.

O filmu: Kasper i Ema su stvoreni davne 1992. godine od pisaca Tora Age Bringsverda i Ane G. Holt. Od tada je snimljeno nekoliko filmova i televizijskih serija.

Kao i prethodnih godina, važan deo Festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 19. do 23. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Mališani će imati priliku da naprave fotografije, zapevaju na karaokama, druže se sa maskotama, nauče nešto novo o rok i pop muzici.

Cene karata za projekcije na Festivalu znatno su niže od regularnih cena za bioskopske projekcije, i kreću se od 200 do 300 dinara. Cene karata za grupne posete i ove godine su veoma pristupačne. U Beogradu se Kids fest održava u sledećim bioskopskim dvoranama: Dvorana Doma sindikata, Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplex Delta City, Roda Cineplex i bioskop Šumadija.

Adresa zvaničnog sajta Dečjeg filmskog festivala je 11. KIDS FEST.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decji filmski festivalkids fest
Komentari (0)
Dodaj komentar