Bivši bilder – Terminator T-800

Bivši bodibilder Roland Kikindžer (Roland Kickinger) glumiće T-800 u novom filmu iz čuvene Terminator franšize – "Terminator: spasenje" ("Terminator Salvation"), koji u bioskope stiže 2009. godine. Kikindžer ovog meseca počinje sa snimanjem uloge koja će sigurno obeležiti njegovu karijeru. O svojoj ulozi on je izjavio: "Postoji veoma intenzivna scena u filmu kada Džon Konor prvi put sreće Terminatora, a ne zna da li je on dobar ili loš. Taj lik je Arnold Švarceneger doneo u prvom Terminatoru, a moja uloga bazira se na njemu i objašnjava kako je Terminator uopšte došao na Zemlju."
U jeku uspeha novog filma Betmen franšize "Mračni vitez" Kristijan Bejl (Christian Bale) pridružuje se još jednoj uspešnoj franšizi – "Terminator" kao Džon Konor. U ostalim ulogama gledaćemo Sema Vortingtona (Sam Worthington) u ulozi Markusa Rajta, Antona Jelčina (Anton Yelchin) kao Kajla Riza i repera Kamona (Common) kao Barnsa, jednog od Džonovih najboljih prijatelja.
Četvrtom filmu popularnog serijala pridružile su se i neke velike dame anglosaksonskog glumišta. Među prvima tu je Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), koja će tumačiti lik Serene, a tu je i Brajs Dalas Hauard (Bryce Dallas Howard) kao Kejt Konor. Mun Blodgud (Moon Bloodgood) igraće Bler Vilijams.
Režija filma poverena je čuvenom akcionom reditelju McG (Džozef Mekginti Nikol; Joseph McGinty Nichol) a scenario su napisali Majkl Feris (Michael Ferris) i Džon Brankato (John D. Brancato).
Radnja novog "Terminatora" smeštena je u postapokaliptičnu 2018. godinu. Džon Konor (Kristijan Bejl) je čovek na čelu pokreta otpora protiv Skajneta i njegove armije Terminatora. U filmu se pojavljuje Markus Rajt, stranac, inače jedan od ranijih tipova Terminator robota, a Konor mora otkriti da li je Markus poslat iz budućnosti ili oslobođen iz prošlosti. Dok Skajnet priprema svoj finalni napad, Konor i Markus kreću u odiseju koja ih dovodi u samo srce Skajnetove operacije, gde otkrivaju strašnu tajnu koja se krije iza paklenog plana za uništenje ljudskog roda.
Film se snima na lokacijama u Novom Meksiku, a početak prikazivanja u Severnoj Americi očekuje se 22. maja 2009. godine, dok u naše bioskope stiže 4. juna.
Podsetićemo na prethodne filmove iz serijala – "Terminator" (1984), "Terminator 2: Sudnji dan" ("Terminator 2: Judgment Day") i "Terminator 3: pobuna mašina" ("Terminator 3: Rise of the Machines", 2003), u kojima je glavnu ulogu tumačio Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

4filmfilmt-800terminator
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Danijel Đoković

    Oduševljen sam što se snima 4. deo iz serijala „Terminator“, jer sam već dugo godina jedan od fanove te fansize. Nadam se da će novi film ispuniti očekivanja, iako u njemu neće nastupiti A. Švarceneger.