Bjelogrlić zabranio prikazivanje serije u Hrvatskoj: Mislili su da će Pavelić biti narodni heroj?

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić zabranio je svoju seriju „Senke nad Balkanom“ u Hrvatskoj, prenosi Avaz.ba.

Glumac je trenutno u pregovorima sa distributerima iz BiH da kupe njegov triler, koji je u kratkom periodu stekao veliku popularnost u regiji i dok se ne postigne dogovor, operateri u Hrvatskoj imaju obavezu da zatamne program u periodu kad kanali iz regije emituju ovu seriju.

Kako se prenosi, serija još nije otkupljena za njihovo tržište zbog određenih istorijskih činjenica koje su obrađene u seriji.

– Bjelogrlić sa Hrvatima pregovara o otkupu serije. Dok ne dođe do dogovora zatražio je da se signal Javnog servisa zatamni nedeljom uveče kada se serija emituje na RTS-u. Zato je RTS poslao zahtev operaterima u Hrvatskoj da tako i postupe u vreme dok se serija emituje. Ako žele da se serija prikazuje njihovim gledaocima, moraju najpre da plate producentu, odnosno Bjelogrliću – tvrdi izvor blizak glumcu i reditelju.

Komentari na društvenim mrežama daju naslutiti kako publika želi da vidi seriju, a i sam Bjelogrlić potvrđuje kako je zabranio za sada prikazivanje serije u Hrvatskoj i osvrnuo se na to kako gledaoci zamišljaju da je u seriji prikazan Ante Pavelić.

– Zabranili smo je tamo. Znam da publika traži seriju, nadam se da će imati i priliku. Ako su čekali kako će Pavelić biti prikazan, onda mi nisu jasni. Šta su mislili, da će biti narodni heroj? – izjavio je Bjelogrlić.

„Senke nad Balkanom“ dramski je triler u kom ima dosta istorijske fikcije i čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka. Balkan je prikazan kao prostor u kom se isprepliću visoka politika, lokalni interesi, kapital, kriminal….

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dragan bjelogrlićfilmhrvatskasenke nad balkanom
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    ko ih sisa kad su glupi da stvore blokbaster kakve su senke nebi im ni ja prodao kad su pajseri sto se tice filma mi smo ispred njih 200 godina

  • Dragan

    E neka si im reko! Da ne bi mozda oni posebno izdanje serije samo za emitovanje u Hrvatskoj