Bjelogrlić zabranio prikazivanje serije u Hrvatskoj: Mislili su da će Pavelić biti narodni heroj?

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić zabranio je svoju seriju „Senke nad Balkanom“ u Hrvatskoj, prenosi Avaz.ba.

Glumac je trenutno u pregovorima sa distributerima iz BiH da kupe njegov triler, koji je u kratkom periodu stekao veliku popularnost u regiji i dok se ne postigne dogovor, operateri u Hrvatskoj imaju obavezu da zatamne program u periodu kad kanali iz regije emituju ovu seriju.

Kako se prenosi, serija još nije otkupljena za njihovo tržište zbog određenih istorijskih činjenica koje su obrađene u seriji.

– Bjelogrlić sa Hrvatima pregovara o otkupu serije. Dok ne dođe do dogovora zatražio je da se signal Javnog servisa zatamni nedeljom uveče kada se serija emituje na RTS-u. Zato je RTS poslao zahtev operaterima u Hrvatskoj da tako i postupe u vreme dok se serija emituje. Ako žele da se serija prikazuje njihovim gledaocima, moraju najpre da plate producentu, odnosno Bjelogrliću – tvrdi izvor blizak glumcu i reditelju.

Komentari na društvenim mrežama daju naslutiti kako publika želi da vidi seriju, a i sam Bjelogrlić potvrđuje kako je zabranio za sada prikazivanje serije u Hrvatskoj i osvrnuo se na to kako gledaoci zamišljaju da je u seriji prikazan Ante Pavelić.

– Zabranili smo je tamo. Znam da publika traži seriju, nadam se da će imati i priliku. Ako su čekali kako će Pavelić biti prikazan, onda mi nisu jasni. Šta su mislili, da će biti narodni heroj? – izjavio je Bjelogrlić.

„Senke nad Balkanom“ dramski je triler u kom ima dosta istorijske fikcije i čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka. Balkan je prikazan kao prostor u kom se isprepliću visoka politika, lokalni interesi, kapital, kriminal….

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.