Holandija pobednik Evrosonga, naša Nevena odlična (video)

Sinoć je održano finale ovogodišnje „Evrovizije“, a pobedu je odnela Holandija, čiji predstavnik Dankan Lorens je oduševio Evropu, pa je nakon sabiranja glasova žirija i publike izbio na prvo mesto na tabeli.

Do samog kraja glasanja bilo je neizvesno koja država će odneti pobedu na „Evroviziji“, a voditelji su naposletku saopštili da je Dankan iz Holandije pobednik, sa pesmom „Arcade“, prenose mediji.

Predstavnica Srbije, Nevena Božović, završila je takmičenje na 17. mestu, a među prvih deset našli su se: Holandija, Italija, Rusija, Švajcarska, Norveška, Švedska, Azerbejdžan, Severna Makedonija, Australija i Island.

Holandija je dobila ukupno 492 poena i osvojila prvo mesto, prenose mediji. Srbija je sa osvojenih 92 poena na 17. mestu tabele.

Odmah iza nje su Italija sa 465 poena, zatim Rusija koja je osvojila 369 poena i treće mesto.

Odličan utisak ostavila je pesma Severne Makedonije koja je dugo bila na vrhu, ali je ipak nakon završenog glasanja žirija završila na 8, mestu.

Nevena Božović predstavila se 23. na Evrovizijskom takmičenju i zablistala u punom sjaju. Naša predstavnica izašla je nasmejana na scenu,  a kako je rasla emocija tako je i ona bivala sve opuštenija.

Božovićeva je u jednom momentu imala oči pune suza, a ono što je bilo sigurno to je da je pevačica dala celu sebe kako bi Srbiju predstavila u najboljem svetlu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

evrovizijakrunaNevena Božović
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    PROSLO JE 3 GODINE OD REFERENDUMA DA V BRITANIJA NAOUSTI E.UNIJU IDIOTA INIJEDNE MEDIJE U SVETU NISU KOMENTARISALI ZASTO JE V.B.JOS U E.U. TO JE DOKAZ — DRUGI NISU POTREBNI/ DASVE NOVINE LAZU’ CIM PISU DA SU NJIHOVE MEDIJE —CLANICE I.P.S.O.—-NEZAVISNE PRESS STANDARDNE ORGANIZACIJE—- NEZAVISNE OD KOGA////////? PAZITE/////SVE TO RADI N.A.T.O. U.N. SE NE PITAJU JER NEMAJU MOC DA NAREDE E.U. DA FATVORI BEZUSLOVNO.

  • Dario

    Mene samo interesuje zašto je svaka zemlja OBAVEZNA da učestvuje u toj lakrdiji ? Može da preskoči samo jednu godinu. Jedino je Italija više godina odsustvovala, ali se i ona vratila, pod uslovom da uđe u privilegovane (direktan prolaz). Znači, jednostavno, učešće je OBAVEZNO, nema izvlačenja !

  • bambi

    Moderna muzika nema vise niti jedan entitet koji bi je deklarisao kao muziku. U pitanju je sklop tonova iz matrice, sablonske interpretacije i nedostatak inspiracije. Evrovizija kao i Nobelova nagrada nemaju vise nikakvu tezinu. U pitanju su interesne grupe i jaki lobi koji uticu na sve pa i na ishod. Mi zivimo u jednom periodu koje je siromasno i sa umetnoscu i sa muzikom i sa bilo kojim drugim elementima. Inace, setite se samo Molitva od Serifovicke. Prvo mesto. Zasto? Pa odgovor je jednostavan. Naredjenje zapadne uticajne polusfere je bio ponizavanje jedne nacije. Dobro nas nisu naterali da na kolima molimo i to, jasna je simbolika, kredite za navodnu izgradnju zemlje koji su isti ti davaoci kredita porusili. Zgodno je bilo jednim udarcem ubiti dve muve, tj. zgodno je malo bilo tom prilikom i progurati homoseksualizam koji tako vodi kao unistenju jedne nacije, jednog naroda. Da ti se zivot zgadi vise.

  • Anonimni

    Tačno ti je to, Matorac. Pa kad još tu cirkusijadu začine Madona i Končita Kobasica… Odavno već ne pratim pesme Evrovizije, gade mi se.

  • Matorac

    Otkako se muzika ne sluša nego gleda, pesme su sve gore. Pobednici iz San Rema od pre mnogo godina i danas se rado slušaju, a ovi sa Evrovizije se zaborave čim se cirkus završi.