Majkl Daglas je ponovo Gordon Geko

Dvadeset godina nakon filma "Vol strit" ("Wall Street") reditelja Olivera Stouna (Oliver Stone), Majkl Daglas (Michael Douglas) se vraća ulozi koja ga je proslavila i koja mu je donela drugog Oskara u karijeri. Daglas se vraća na velike ekrane kao beskrupulozni bankarski magnat Gordon Geko u nastavku filma iz 1987. godine – "Vol strit: novac nikada ne spava" ("Wall Street: Money Never Sleeps").
Zavodljiva scenografija Vol strita, gde se sudaraju moć, uticaj i bogatstvo, ponovo je poprište zanimljive priče o novcu i moralu. U vreme kada se američka i svetska ekonomija s mukom oporavljaju od najgore recesije u poslednjih nekoliko decenija, Gordon Geko izlazi iz zatvora i pokušava da preispita sopstvenu ličnost i potraži drugu šansu. Udružuje se s verenikom svoje ćerke i mladim brokerom Džejkobom Murom, koji vrlo brzo shvata da ima posla s majstorom manipulacije. Njihova zajednička misija je da upozore na predstojeće finansijske potrese i razreše ubistvo Murovog mentora.
Pored Daglasa ponovo gledamo i Čarlija Šina (Charlie Sheen), koji takođe reprizira ulogu Bada Foksa, dok mladog Džejkoba Mura tumači Šija Labuf (Shia LaBeouf). I ovaj film ima snažnu glumačku podršku poput prvog filma, kada su sporedne uloge tumačili Martin Šin (Martin Sheen), Terens Stemp (Terence Stamp), Džejms Spajder (James Spader) i Deril Hana (Daryl Hannah). U novom filmu gledaćemo Suzan Sarandon (Susan Sarandon), Džoša Brolina (Josh Brolin) i Frenka Langelu (Frank Langella).
Majkl Daglas je svojevremeno o liku Gordona Geka izjavio da je on staromodni zlikovac koga gledaoci poštuju kao što poštuju veliku belu ajkulu. Gekove replike iz filma: "Pohlepa je dobra" i "Ručak je za slabiće", godinama se koriste kao krilatice u centrima finansijske moći Amerike.
Za scenario novog filma zadužen je scenarista Alan Loub (Allan Loeb), koji je napisao scenario za filmove "21" i "Things We Lost in the Fire". Malo je poznato da je Loub i licencirani broker koji je dugo radio u Čikaškoj trgovačkoj komori, što ga svakako čini najboljim kandidatom za novu priču o finansijskim igrama na najvišem nivou.
Film stiže na proleće, a mi željno iščekujemo replike poput: "Pobednik svake bitke je rešen pre borbe" i "Ovde nema prijatelja. Ako ti treba prijatelj – nabavi psa".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čarli šinfilmmajkl daglasoliver stounsarandonšija labufvol strit
Komentari (0)
Dodaj komentar