U trendu

Majkl Daglas je ponovo Gordon Geko

Dvadeset godina nakon filma "Vol strit" ("Wall Street") reditelja Olivera Stouna (Oliver Stone), Majkl Daglas (Michael Douglas) se vraća ulozi koja ga je proslavila i koja mu je donela drugog Oskara u karijeri. Daglas se vraća na velike ekrane kao beskrupulozni bankarski magnat Gordon Geko u nastavku filma iz 1987. godine – "Vol strit: novac nikada ne spava" ("Wall Street: Money Never Sleeps").
Zavodljiva scenografija Vol strita, gde se sudaraju moć, uticaj i bogatstvo, ponovo je poprište zanimljive priče o novcu i moralu. U vreme kada se američka i svetska ekonomija s mukom oporavljaju od najgore recesije u poslednjih nekoliko decenija, Gordon Geko izlazi iz zatvora i pokušava da preispita sopstvenu ličnost i potraži drugu šansu. Udružuje se s verenikom svoje ćerke i mladim brokerom Džejkobom Murom, koji vrlo brzo shvata da ima posla s majstorom manipulacije. Njihova zajednička misija je da upozore na predstojeće finansijske potrese i razreše ubistvo Murovog mentora.
Pored Daglasa ponovo gledamo i Čarlija Šina (Charlie Sheen), koji takođe reprizira ulogu Bada Foksa, dok mladog Džejkoba Mura tumači Šija Labuf (Shia LaBeouf). I ovaj film ima snažnu glumačku podršku poput prvog filma, kada su sporedne uloge tumačili Martin Šin (Martin Sheen), Terens Stemp (Terence Stamp), Džejms Spajder (James Spader) i Deril Hana (Daryl Hannah). U novom filmu gledaćemo Suzan Sarandon (Susan Sarandon), Džoša Brolina (Josh Brolin) i Frenka Langelu (Frank Langella).
Majkl Daglas je svojevremeno o liku Gordona Geka izjavio da je on staromodni zlikovac koga gledaoci poštuju kao što poštuju veliku belu ajkulu. Gekove replike iz filma: "Pohlepa je dobra" i "Ručak je za slabiće", godinama se koriste kao krilatice u centrima finansijske moći Amerike.
Za scenario novog filma zadužen je scenarista Alan Loub (Allan Loeb), koji je napisao scenario za filmove "21" i "Things We Lost in the Fire". Malo je poznato da je Loub i licencirani broker koji je dugo radio u Čikaškoj trgovačkoj komori, što ga svakako čini najboljim kandidatom za novu priču o finansijskim igrama na najvišem nivou.
Film stiže na proleće, a mi željno iščekujemo replike poput: "Pobednik svake bitke je rešen pre borbe" i "Ovde nema prijatelja. Ako ti treba prijatelj – nabavi psa".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.