Manga „Zmajeva kugla“ uskoro i na filmu

Naučnofantastični film „Zmajeva kugla“ („Dragonball Z“) pojaviće se u bioskopima 15. avgusta 2008. godine. Snimanje počinje krajem godine, a film je baziran na popularnoj japanskoj mangi Akire Torijame (Akira Toriyama), proslavljenog autora na polju grafičkih novela, video igara i televizijskih serija.
Na film „Zmajeva kugla“ biće preneta bogata mitologija manga stripa, kao i uzbudljivi likovi, sve ono što privlači milione fanova svih uzrasta širom sveta. „Zmajeva kugla“ je najpoznatija manga franšiza svih vremena, što pokazuju stotine internet klubova njenih ljubitelja. Reč je o globalnom fenomenu koji je do sada zaradio preko četiri milijarde dolara putem video igrica s preko 25 verzija, stripova i televizijske serije koja je postigla neverovatan rejting u Evropi, Aziji i Americi.
Glavna uloga u filmu poverena je zvezdi u usponu, Džastinu Čatvinu (Justin Chatwin), koji je igrao sina Toma Kruza u Spilbergovom filmu „Rat svetova“ („War of the Worlds“) iz 2005. godine. On igra heroja Gokua, moćnog ratnika koji brani zemlju od grupe negativaca koji hoće da preuzmu kontrolu nad univerzumom i mističnim objektom po kome je film i dobio ime. Čatvin je već počeo stroge treninge koje nadzire kompanija poznata do dizajnu najpoznatijih akcionih scena ikada viđenih na filmu, u ostvarenjima kao što su „Matriks“, „Gospodin i gospođa Smit“, „300: bitka kod Termopila“.
Miljenik publike, Džejms Marsters (James Marsters), poznat po ulozi harizmatičnog vampira Spajka u serijama „Bafi – ubica vampira“ i „Ejndžel“, igraće glavnog Gokuovog neprijatelja – Pikola. Marstersa ćemo uskoro gledati u ulozi Mekartnija u romatničnoj drami „P.S. Volim te“, koja u domaće bioskope dolazi 20. decembra.
Film će režirati Džejms Vong (James Wong), raniji izvršni producent, režiser i scenarista TV serija „Dosije iks“ i „Milenijum“ i filmova „Poslednja ekskurzija“ i „Poslednja ekskurzija 33“. Televizijska serija „Zmajeva kugla“ bila je emitovana na programu Radio-televizije Srbije, a glasove likovima pozajmili su Dragan Vujić, Nenad Nenadović, Marica Vuletić i drugi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmmanganaucnofantasticnizmajeva kugla
Komentari (14)
Dodaj komentar
  • Dejan Dabić

    Ekstra je film, biće i drugi deo, jedva čekam.

  • Milivoj Micić

    Zna li neko gde mogu da skinem ceo, sve serijale ovog crtanog na srpskom?

  • Luka Tošković

    Film o filmu… Sve u svemu, ocena 2+ Kakav je crtani, koji sam ceo pogledao, sve serijale db, dbz, dbgt… film je ništa. Moglo je bolje.

  • Filip Stanković

    Veliki sam poštovalac stripa (mange) i crtaća (anime), ali film je bio veliko razočarenje. Holivud je ponovo upropastio stvar samo da bi namlatio pare. Efekti i glumci nisu loši za niskobudžetni film, ali priča je mnogo glupa. Ako neko nije znao, sada su u Japanu, zbog 20 godina serije „DragonBallZ“, napravili rimejk „DragonBallKai“. Ko nije odgledao, preporučujem mu da odmah skine sa neta 🙂

  • Lazar Miladinović

    Gledao sam sve epizode svih serijala Zmajeve kugle, a nedavno i film za koji tvrdim da je nula u odnosu na crtani. Uspeli su da preko 270 epizoda prvog serijala smeste u sat i petnaest minuta, pa vi vidite na šta to liči. Odabir glumaca je loš, a naročito je razočarao glumac koji tumači Gokua koji je razvijen kao šahista. Sve u svemu – jedna velika nula za film.

  • Bojan Stepančev

    Film će biti garantovano dobar. Veliki sam fan serije i imam 18 godina i gledao bih ga za 100 godina.

  • Zoran Stanković

    Najbolji crtani koji sam gledao. Sve bih dao da ga imam.

  • Kristijan Jakovljević

    Stvarno ne znam gde bih mogao da pogledam pošto je sad septembar, a film je izašao u avgustu.

  • Luka Tošković

    Najbolji crtani film koji sam ikada gledao. Nadam se da će i film biti uspešan, jer sam sasvim siguran da ću ga gledati.

  • Strahinja Karunc

    Stvarno mi je drago za film i jedva čekam da izađe.

  • Erin N

    Nema jačeg crtanog, a film nadam se da će biti makar pola uspješan koliko crtani, a nadam se da će biti i dobro odrađen (efekti, priča). I kao što reče već neko i ja imam 19 godina i čini mi se da bih ga za 40 godina opet gledao.

  • Vladimir Cvetanovski

    Super za film, oduševljen sam. Mogli bi ponovo da vrate seriju ili neku drugu animaciju. Mislim da bi se tako nešto svidelo ljudima, jer ih baš nema kraj malih ekrana.

  • Nemanja Parađina

    Ja imam 20 godina i ponovo bih ga gledao za 20 godina.

  • Vladan Falcić

    Ako je već crtani bio tolko uspešan, mogu da zamislim koliko će uspešan da bude film.