Manga „Zmajeva kugla“ uskoro i na filmu

Naučnofantastični film „Zmajeva kugla“ („Dragonball Z“) pojaviće se u bioskopima 15. avgusta 2008. godine. Snimanje počinje krajem godine, a film je baziran na popularnoj japanskoj mangi Akire Torijame (Akira Toriyama), proslavljenog autora na polju grafičkih novela, video igara i televizijskih serija.
Na film „Zmajeva kugla“ biće preneta bogata mitologija manga stripa, kao i uzbudljivi likovi, sve ono što privlači milione fanova svih uzrasta širom sveta. „Zmajeva kugla“ je najpoznatija manga franšiza svih vremena, što pokazuju stotine internet klubova njenih ljubitelja. Reč je o globalnom fenomenu koji je do sada zaradio preko četiri milijarde dolara putem video igrica s preko 25 verzija, stripova i televizijske serije koja je postigla neverovatan rejting u Evropi, Aziji i Americi.
Glavna uloga u filmu poverena je zvezdi u usponu, Džastinu Čatvinu (Justin Chatwin), koji je igrao sina Toma Kruza u Spilbergovom filmu „Rat svetova“ („War of the Worlds“) iz 2005. godine. On igra heroja Gokua, moćnog ratnika koji brani zemlju od grupe negativaca koji hoće da preuzmu kontrolu nad univerzumom i mističnim objektom po kome je film i dobio ime. Čatvin je već počeo stroge treninge koje nadzire kompanija poznata do dizajnu najpoznatijih akcionih scena ikada viđenih na filmu, u ostvarenjima kao što su „Matriks“, „Gospodin i gospođa Smit“, „300: bitka kod Termopila“.
Miljenik publike, Džejms Marsters (James Marsters), poznat po ulozi harizmatičnog vampira Spajka u serijama „Bafi – ubica vampira“ i „Ejndžel“, igraće glavnog Gokuovog neprijatelja – Pikola. Marstersa ćemo uskoro gledati u ulozi Mekartnija u romatničnoj drami „P.S. Volim te“, koja u domaće bioskope dolazi 20. decembra.
Film će režirati Džejms Vong (James Wong), raniji izvršni producent, režiser i scenarista TV serija „Dosije iks“ i „Milenijum“ i filmova „Poslednja ekskurzija“ i „Poslednja ekskurzija 33“. Televizijska serija „Zmajeva kugla“ bila je emitovana na programu Radio-televizije Srbije, a glasove likovima pozajmili su Dragan Vujić, Nenad Nenadović, Marica Vuletić i drugi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.