Slavna glumica otkrila: Mrzela sam što sam trudna, sina ne volim ni danas

Foto: Juliana DacoregioCC BY 2.0

Popularna glumica Brižit Bardo upamćena je po vanvremenskoj lepoti i izuzetnom talentu, a malo ko zna da je bila u dubokoj depresiji i čak tri puta pokušala da se ubije.

– Možete da budete i bosonogi, ali da budete sretni. Zaista sam više puta bila na ivici da izvršim samoubistvo. Imala sam sve, a bila sam nesrećna – govorila je Brižit Bardo.

Bivša glumica i pevačica, danas najglasnija svetska aktivistkinja za zaštitu životinja, legendarna Kamil Java, poznatija pod umetničkim pseudonimom Brižit Bardo, rođena je 28. septembra 1934. godine u Parizu kao kćerka domaćice Ane Mari Musel i industrijalca Luisa Pilo Bardoa. Odrasla je u izuzetno religioznoj porodici u kojoj su joj od detinjstva usađeni ideali katoličke vere, a prsten konzervativnih kodeksa u čijem maniru je vaspitana nije je sprečio da počne da se bavi umetnošću.

https://www.instagram.com/p/BgXI7UODgvY/?tagged=brigittebardot

Bardo je u drugom braku, s glumcem Žakom Šarijeom, rodila sina, sa kojim nije bila bliska jer je svoju trudnoću uporedila s tumorom. Sin joj tu izjavu nikada nije oprostio, ali on nije bio glavni uzrok njene nesreće, budući da je samo osam meseci nakon njegovog rođenja, na svoj dvadeset i šesti rođendan, 28. septembra 1960. godine, drugi put pokušala da se ubije. Navodno, razlog su bili bračni problemi koji su tada nastali, prenosi Blic.

– Pravo je čudo da sam još živa – govorila je Brižit, koja se dan pre svog četrdesetog rođendana, u septembru 1974. godine, povukla iz glumačkog života, promenila životne navike i postala vegetarijanka. Iako se više nije bavila glumom, paparaci su je konstantno pratili, pa je 1983. godine izašla čak i trilogija o životu BB. Svega dvadesetak dana kasnije, opterećena slavom i duboko depresivna, Brižit je treći put pokušala da ode s ovog sveta, ali ju je spasila kućna pomoćnica.

Zanimljivo je da je veliki ljubitelj životinja i zalaže se za njihova prava, a 1986. je osnovala i sopstvenu fondaciju za njihovu zaštitu. Na to se odlučila nakon što je prodala sav svoj nakit u novac uložila u to.

– Dala sam mladost i lepotu muškarcima, a znanje i mudrost ću dati životinjama – izjavila je Bardo jednom prilikom.

Brižit sa suprugom danas živi u Sen Tropeu okružena životinjama, a zbog artritisa ne može da hoda bez pomagala. Ipak, nije želela da ide na operaciju, a jedna je od retkih glumica tih godina koja na sebi nema ništa veštačko. Uvek se zalagala za prirodan izgled i nekoliko puta izjavila da želi da umre u svojoj lepoti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Brižit Bardo
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • FILIP

    Brizit Bardo je svojim zivotom,usrecila zivote miliona muskaraca,diljem planete zemlje.Hiljade pubertetlija,vojnika, mornara, vozaca kamiona,usamljenih siromaha,i svih ostalih muskaraca,svih kategorija,onanisalo je zamisljajuci sebe,u narucju boginje seksa,tadasnje nepravazidjene lepotice Brizitke.Bila je ikona zenskog lika,na ovoj tuznoj planeti zemlji.Ostala je u secanju generacija svih godista.Srecni smo,sto i ako u starosti,postoji,sto zivi zivot u prirodi,okruzena svojim zivotinjama,o kojima se brine,i na koje trosi sve sto je kao glumica stekla.Hvala joj na svemu !

  • mmm

    kvazi zaštitnik zbog popularnosti,sebična,neljudsko svorenje,folirant iz koristi i samoljublja.

  • bambi

    Sta se dobije kada se ukrste Brizit Bardo i vuk? Dobije se vuk bez krzna.