Supruga Olivera Dragojevića napokon otkrila zašto je odbio da peva u Srbiji

Oliver Dragojević jedan je od retkih muzičara koji nakon ratnih devedesetih godina nije pristao da peva u Srbiji. Za razliku od drugih koji su često upućivali teške reči, a nakon toga punili beogradsku Arenu, Dragojević se nikada nije oglašavao o svojoj odluci. Njegovo “ne” Beogradu bilo je jednostavno.

Davao je intervjue medijima iz Srbije. Radio televizija Srbije dolazila je u Split da snimi emisiju o njemu. Oliver ih je proveo Splitom, uljudno razgovarao sa njima, ali na pitanje zašto ne želi u Beograd, Oliver je jednostavno rekao ta je priča završena, iako niko nikada nije saznao zašto. Nije vređao, nije galamio, samo je rekao ne, prenose mediji u regionu..

A onda nakon njegove smrti, Vesna Dragojević, njegova supruga, otkriva zašto je Oliver odbio Srbiju.

-Kada je bombardovan Dubrovnik moja porodica je došla u Split. Gledali smo snimke kako gore brodovi u Dubrovniku i tu je bio brod moga oca. To je bio veliki brod od 10 metara koji je moj otac počeo graditi dok sam ja išla u školu. Čitav život ga je gradio i zvao se Kopakabana. I tada je moj otac video na televiziji kako taj njegov brod gori. Onda je počeo da plače i kuka, a onda mu je Oliver rekao: “Miljenko, nemojte vi ništa da brinete. Ja sam puno tamo radio, bio sam milion puta, ako će vas to utešiti ja više nikada neću tamo pevati”, rekla je Vesna i dodala da je to jedina rečenica koju je on rekao za Srbiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

eks ju pevačoliver dragojević
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • IGOR

    To sto Oliver Dragojevic,nije hteo da dodje u srbiju,posle bombardovanja Dubrovnika,Zagreba i ostalih gradova Hrvatske,potpuno je u redu.Ono sto bi me cudilo je,da je ikada presao prag srbije.Isto bih i ja postupio,da sam na mestu bilo koga umetnika iz Hrvatske !

  • AA

    nije Srbija bila tamo nego crnogorska vojska. Sad su odjednom dobri prijatelji?

  • Anonimni

    E sad nam je lakše.Stvarno.Oko tog istog Dubrovnika je bilo dosta namještaljki.Paljene su automobilske gume,samo da bi se Srbi optužili.Ko zna,možda mu je očev brod nastradao na isto način?Bez njegovog znanja,naravno.Ali bio je čovjek od riječi,poštujem to.Tj.nije više dolazio u Srbiju.A vi naši nazovi pjevači samo trče li trče u „Ustašošoniju“Što bi se reklo „nije svejedno“.