3 razloga zašto grejpfrut topi kilograme

Taman kada ste pomisli da znate sve, ovaj rajski citrus nastavlja da vas iznenađuje…

On je prava bomba lekovitih namirnica, bogat vitaminima A i C , kalcijumom, fosforom i kalijumom. Pri tom, sprečava infekcije i prehlade, pročišćuje organizam. Sve to čini da grejp bude proglašen za super voćku koja bi morala da se nađe u svakom domaćinstvu.

Kad je reč o učinku na fizički izgled, grejp ubrzava metabolizam zbog čega je odličan saveznik pri mršavljenju. Evo još tri razloga zašto trebate da jedete grejp ako želimo da izgubite kilograme.

Dugo vas drži sitima
Grejp je pun vlakana zbog čega vas duže drži sitima i smanjuje mogućnost nepotrebnog grickanja. Ukoliko pojedete pola grejpa dnevno , brže ćete izgubiti kilograme, naročito ako ga pojedete tokom doručka. Pola grejpa sadrži samo pedesetak kalorija i dva grama vlakana.

Stabilizuje šećer u krvi
U ovoj čarobnoj voćki nalaze se sastojci koji mogu da smanje nivo insulina. Manji nivo insulina znači da će organizam hranu više da koristi za energiju nego da je skladišti kao masno tkivo.

Miris smanjuje apetit
Ako želite da vam grejp još više pomogne u mršavljenju, pre nego što ga pojedete, pomirišite ga! Naime, njegov miris smanjuje apetit, a veruje se da je za to zaslužno ulje grejpa čiji miris deluje na enzime jetre smanjujući tako želju za hranom.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grejpfrut
Komentari (0)
Dodaj komentar