Biljka koju treba da ima svaki dom, štiti i upija negativnu energiju (video)

Ako želite da se zaštitite od loših namera i oterate negativnu energiju, dve saksije čuvarkuće čuvajte ispred ulaznih vrata. Prema verovanju, upravo ova biljka, može da zaštiti dom i sa razlogom nosi baš ovaj naziv, prenose mediji.

Stavite po jednu saksiju čuvarkuće ispred ulaznih vrata, levo i desno. Tako postavljene čuvaju vas od loših stvari i štiti dom od zlih duhova.

Čuvarkuća je višegodišnja biljka koja može da naraste i do 30 centimetara. Što se tiče njenog opstanka u prirodi, veoma dobro podnosi i niske i visoke temperature.

Osim toga, dobro su poznata i njena lekovita svojstva, pa nije na odmet da se nađe u svakom domu.

Inače, ova biljka je odlična za lečenje upale uva. Nekoliko kapi čuvarkuće nakapajte u ušnu školjku i bol će vrlo brzo nestati.

Odlična je i kao lek za želudac. U kilogram meda stavite 41 list čuvarkuće. Nakon što odstoji 20 dana, pre doručka uzmite po jednu kašiku ove mešavine.

Svoju primenu je pronašla u narodnoj medicini, a moderna istraživanja su usmerena na polisaharide iz soka čuvarkuće, jer se njima pripisuje delovanje na imunološki sistem, kao i lečenje kancerogenih oboljenja.

Čuvarkuća ima slično delovanje aloe veri, koja je poznata u lečenju različitih kožnih tegoba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkačuvarkućadom
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Negativna energija,to ti je kad radis do 17 casova,pa posle posla,odes umesto svojoj kuci kod prijateljice.Tamo ti ona da nesto da pojedes,pa navalite na seks,kao ludi.Kuci se vracas oko 22 casa,premoren,jedva gledas.Prijateljica (ljubavnica) iscrpla ti je poslednji gram snage.E tad nezadovoljna zena,ospe na tebe paljbu,gde si bio,opet si pijancio sa nekim propalitetima ? E to ,ta zuc oju ti zena prosipa onako umornom,to je negaativna energija !

  • Anonimni

    Kako biljka moze da upija negativnu energiju? I sta je to uopste negativna energija?