U trendu

Biljka koju treba da ima svaki dom, štiti i upija negativnu energiju (video)

Ako želite da se zaštitite od loših namera i oterate negativnu energiju, dve saksije čuvarkuće čuvajte ispred ulaznih vrata. Prema verovanju, upravo ova biljka, može da zaštiti dom i sa razlogom nosi baš ovaj naziv, prenose mediji.

Stavite po jednu saksiju čuvarkuće ispred ulaznih vrata, levo i desno. Tako postavljene čuvaju vas od loših stvari i štiti dom od zlih duhova.

Čuvarkuća je višegodišnja biljka koja može da naraste i do 30 centimetara. Što se tiče njenog opstanka u prirodi, veoma dobro podnosi i niske i visoke temperature.

Osim toga, dobro su poznata i njena lekovita svojstva, pa nije na odmet da se nađe u svakom domu.

Inače, ova biljka je odlična za lečenje upale uva. Nekoliko kapi čuvarkuće nakapajte u ušnu školjku i bol će vrlo brzo nestati.

Odlična je i kao lek za želudac. U kilogram meda stavite 41 list čuvarkuće. Nakon što odstoji 20 dana, pre doručka uzmite po jednu kašiku ove mešavine.

Svoju primenu je pronašla u narodnoj medicini, a moderna istraživanja su usmerena na polisaharide iz soka čuvarkuće, jer se njima pripisuje delovanje na imunološki sistem, kao i lečenje kancerogenih oboljenja.

Čuvarkuća ima slično delovanje aloe veri, koja je poznata u lečenju različitih kožnih tegoba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)