Crno-beli svet

Britanski par mešovite rase pokazao je da ništa nije nemoguće, i to po drugi put! Oni imaju dva para bliznakinja od kojih je jedna devojčica svetle puti, dok je druga tamnoputa.
Mija, novorođena ćerka Dina Duranta, ima tamnu kožu kao i on sam. A njena sestra bliznakinja Lija ima svetlu kožu, kao i njihova plavooka i riđokosa majka Alison Spuner.
Dinov i Alisonin stariji par bliznakinja, Loren i Hajli, rođen je 2001. godine, i devojčice takođe imaju različitu boju kože i očiju.
Ni jedan ni drugi par bliznakinja ne izgleda baš identično, što i nije neobično pošto je reč o dvojajčanim blizancima.
Ipak, naučnici kažu da je retkost da jedan par roditelja ima dva para blizanaca i da se oni toliko razlikuju međusobno.
"Čak i neidentični blizanci nisu tako česta pojava", izjavila je dr Sara Džarvis s Britanskog kraljevskog koledža.
"Neidentični blizanci koje imaju mešoviti parovi različitih rasa su još manje uobičajeni. Još je neobičnije da imate dve oplođene jajne ćelije i da deca budu različite boje kože. A ako se to desilo dva puta, mora da se desilo jednom u milion slučajeva".
Ova pojava je toliko neuobičajena da ne postoje statistički podaci koji bi pokazali njenu verovatnoću, iako je moguće da u budućnosti bude više ovakvih primera s obzirom na rastući broj parova mešovitih rasa.
Bliznakinje su rođene prevremeno u novembru prošle godine, u južnoj Engleskoj, i provele su nekoliko nedelja u bolnici. Sada su došle kući u gradić Flit, koji se nalazi 65 kilometara jugozapadno od Londona.
"Ne postoji jednostavan način da se to objasni. Ja sam još uvek u šoku", izjavio je Din Durant.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blizancimedjurasni brakzabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar