Crtać koji je ŠOKIRAO roditelje (video)

Preveliki polni organ Džona Dilermanda sve vreme dovodi u probleme, što mogu da potvrde i deca u Danskoj, nakon gledanja nove emisije o njemu na javnom servisu. Nekim roditeljima, međutim, ova komedija i nije bila baš smešna.

Animirana serija premijerno je prikazana na danskom dečjem kanalu DR Ramasjang 2. januara. Naslovni protagonista je muškarac u prugastoj odeći, čiji podjednako prugasti penis nalik pipku ponekad ima sopstveni um, što ga dovodi u razne neprijatne situacije…

U većini navrata i situacija ovaj neobični organ mu ipak pomaže, na primer, prilikom šetanja psa ili pečenja roštilja. Sudeći prema opisu, jednog dana bi mogao i da mu pomogne da spase svet, prenosi RT.

Takve genitalije nisu novost u animaciji, pre svega zahvaljujući animeu i hentai pornografiji, ali serija za decu koja imaju od 4 do 8 godina za neke roditelje bila je, ipak, previše.

U jednoj besnoj reakciji na stranici TV kanala na Fejsbuku serija je nazvana neukusnom i nimalo prilagođenom deci. I mnogi drugi smatrali su da seriju treba ukloniti jer „deca ne bi smela da vide ono što se u njoj prikazuje“.

Ipak, mnogi Danci stali su na stranu kanala. Kažu da je Džon Dilermand zabavan deci, ali i odraslima, pa se uklapa u celokupni stil kanala. Zabrinutost za pedofiliju, koju su neki kritičari iskazali, odbacuju, i smatraju da je u pitanju „moralna panika“, prenosi Indeks.

Kanal je stao uz svoju produkciju, a šef kompanije Morten Skov Hansen rekao je kako su tokom produkcije bili uključeni i stručnjaci za dečju psihologiju. Kaže kako su dobili i brojne pozitivne reakcije roditelja koji su iskoristili seriju kako bi razgovarali sa svojom decom o telu.

Prva sezona petominutnog crtaća ima samo 20 epizoda, a više od pola već ih je objavljeno putem internet-stranice ovog TV kanala.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crtac
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Po tebi treba deca od 4 do 8 god da imaju sexualno iskustvo i da gledaju polne organe, bolesno… Nisi popio terapiju

  • ANDREJ

    To sto se toliko pridaje u negativnoj konotaciji,javno prikazivanje muskog polnog organa,to je samo zbog toga,sto je crkva od tog organa napravila nicim opravdanu sramotu za pokazivanje.Penis je malte ne,neko cudovisno telo,koje treba cuvati od javnosti,i nikome . ga ne pokazivati