Crtać koji je ŠOKIRAO roditelje (video)

Preveliki polni organ Džona Dilermanda sve vreme dovodi u probleme, što mogu da potvrde i deca u Danskoj, nakon gledanja nove emisije o njemu na javnom servisu. Nekim roditeljima, međutim, ova komedija i nije bila baš smešna.

Animirana serija premijerno je prikazana na danskom dečjem kanalu DR Ramasjang 2. januara. Naslovni protagonista je muškarac u prugastoj odeći, čiji podjednako prugasti penis nalik pipku ponekad ima sopstveni um, što ga dovodi u razne neprijatne situacije…

U većini navrata i situacija ovaj neobični organ mu ipak pomaže, na primer, prilikom šetanja psa ili pečenja roštilja. Sudeći prema opisu, jednog dana bi mogao i da mu pomogne da spase svet, prenosi RT.

Takve genitalije nisu novost u animaciji, pre svega zahvaljujući animeu i hentai pornografiji, ali serija za decu koja imaju od 4 do 8 godina za neke roditelje bila je, ipak, previše.

U jednoj besnoj reakciji na stranici TV kanala na Fejsbuku serija je nazvana neukusnom i nimalo prilagođenom deci. I mnogi drugi smatrali su da seriju treba ukloniti jer „deca ne bi smela da vide ono što se u njoj prikazuje“.

Ipak, mnogi Danci stali su na stranu kanala. Kažu da je Džon Dilermand zabavan deci, ali i odraslima, pa se uklapa u celokupni stil kanala. Zabrinutost za pedofiliju, koju su neki kritičari iskazali, odbacuju, i smatraju da je u pitanju „moralna panika“, prenosi Indeks.

Kanal je stao uz svoju produkciju, a šef kompanije Morten Skov Hansen rekao je kako su tokom produkcije bili uključeni i stručnjaci za dečju psihologiju. Kaže kako su dobili i brojne pozitivne reakcije roditelja koji su iskoristili seriju kako bi razgovarali sa svojom decom o telu.

Prva sezona petominutnog crtaća ima samo 20 epizoda, a više od pola već ih je objavljeno putem internet-stranice ovog TV kanala.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.