Deci u Švedskoj zabranjen pristup proizvodima protiv starenja: Evo šta je pokrenulo ovu odluku

U Švedskoj je nedavno doneta odluka koja je privukla pažnju svetske javnosti – deca mlađa od 15 godina sada su ograničena u pristupu proizvodima protiv starenja kože! Ova neobična zabrana dolazi kao odgovor na zabrinutost roditelja i stručnjaka zbog sve većeg uticaja društvenih medija na percepciju lepote kod dece.

U osnovi, sve je počelo sa trendovima na društvenim mrežama, gde su mladi sve više izloženi idealizovanim standardima lepote. TikTok i Instagram postali su platforme na kojima se promovišu savršeni izgledi, što je kod dece stvorilo osećaj nesigurnosti i potrebe da se što pre pridruže trci za besprekornom kožom.

Kako bi se zaštitila osetljiva dečja koža od potencijalnih štetnih efekata ovih proizvoda, vodeći lanac švedskih hemijskih prodavnica i apoteka, Srce, odlučio je da uvede starosna ograničenja. Sada, deca mlađa od 15 godina neće moći kupiti proizvode za „naprednu negu kože“ bez saglasnosti roditelja ili ako ne postoje medicinski razlozi.

Ova odluka izazvala je živu raspravu, jer se mnogi pitaju da li je to preterana reakcija ili korak u pravom smeru ka zaštiti dece od štetnih uticaja medijskih trendova. Ipak, stručnjaci upozoravaju na ozbiljne fizičke i psihičke posledice koje mogu nastati usled prekomerne upotrebe ovih proizvoda kod dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decatinejdzerizabavazanimljivostizdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar