Godinu dana bili na listi čekanja za najtraženiji restoran u Njujorku, a sačekala ih je prevara veka

Čuješ na netu za neki super nov lokal, poželiš da odeš tamo jer su recenzije sjajne, ne žališ novca, ali lista čekanja je preko godinu dana. Onda ti stigne poziv da konačno imaš slobodan sto i oduševljen skockaš se i odeš na tu specijalnu večeru. Kad ono – međutim. Sve je velika prevara, i to kakva.

Baš o tome govori jedna tiktokerka u snimku koji je pravi hit na društvenim mrežama. A o čemu se zapravo radi?

U pitanju je vrlo otrežnjujuća priča o tome koliko zapravo lako možemo da nasednemo na informacije sa interneta i koliko stvari uzimamo zdravo za gotovo.

Devojka u videu kaže prvo da je uspela da rezerviše večeru u restoranu u Njujorku u koji je nemoguće ući jer je bukiran godinu dana unapred, a ima sjajne ocene. U pitanju je Merhan’s steak house na Aper Ist Sajdu.

„A zašto je tako teško ući u njega? Možda jer ne postoji. Ispostavlja se da je grupa mladića kuću u kojoj žive iz šale nazvala Merhan’s steak house po svom drugu Merhanu, a prijatelji su na internet uz taj naziv stavili sjajne preporuke. Ta šala je otišla dotle da su rešili da naprave restoran na jedno veče. Čak 900 Njujorčana se upisalo na listu čekanja i prošle nedelje je 140 njih dobilo poziv u kom se kaže da imaju slobodan sto. Većina njih je to čekala više od godinu dana.“

Ali nisu znali da će im obrok poslužiti mladi ljudi od dvadesetak godina kojima to uopšte nije posao. Oni su unajmili prostor za taj događaj i uredili ga tako da sve deluje realno – na zidu slika na kojoj Kenedi jede, lažni stari jelovnici, bista „čuvenog Merhan“, prenosi nova.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

njujorkprevararestoran
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Gari

    Megalomanska boleština amera ne poznaje granice.Moraju sve imati najveće i najskuplje.A da neko čeka godinu dana na glupi restoran za koji se na kraju ispostavi da i ne postoji, pa to je bolesno na kvadrat.Mada nešto čujem, dobiše i oni svoju verziju grada na/u vodi…Stiže ih sudbina kleta, polako ali sigurno.