Gole manekenke

Reklamne kampanje na kraju milenijuma su definitivno u znaku erotike i seksa. Obilno korišćenje lascivnih poza i golotinje nekome nimalo ne smeta, a kod drugih izaziva otpor. Ponegde reklamni plakati izazivaju i, blago rečeno, neuobičajeno ponašanje ljudi. Takvi slučajevi su zabeleženi u Nemačkoj, gde je Klaudija Šifer u donjem rublju isprovocirala ekstremno oduševljenje građana. Više o tome u članku Klaudija Šifer izaziva probleme. A kako stoje stvari sa modelom Sophie Dahl? Da li je i ona predstavljala „problem“?

U reklamnoj kampanji Yves-a Saint Laurent-a za parfem „Opium“, ona se pojavljuje „odevena“ samo u zlatne sandalice. Plakati su morali da budu povučeni sa javnih mesta, jer je na adresu Britanskog odbora za reklamne standarde stiglo čak 730 pritužbi. Obrazloženje: plakat je previše seksualno sugestivan. Ipak, pomenuti je odbor odlučio da kampanja može da bude nastavljena u štampanim medijima.

Nedugo po Sophie Dahl „slučaju“, još jedna je kampanja izazvala burne proteste javnosti. U pitanju su plakati kojima se reklamira londonska gay Internet-kompanija Queercompany, a na kojima je prikazan zagrljaj i poljubac dveju devojaka uz slogan „Hvala Bogu da postoje žene“. Naredna kampanja ove firme će nositi naziv „Hvala Bogu da postoje muškarci“ i na najavljenim plakatima će biti muško-muški par. Odbor za reklamne standarde ja najavio da će reagovati zabranom samo ako plakati izazovu veće nezadovoljstvo građana Londona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar