Jedva skupile za uplatu tiketa: Čistačice iz Indije osvojile milionski džekpot

Jedanaest čistačica iz južne indijske države Kerala prikupile su novac kako bi kupile tiket za lutriju, a prošle nedelje su osvojile džekpot od 100 miliona rupija, odnosno 1,2 miliona dolara.

One inače rade sa sakupljanju neorganskog otpada iz domaćinstava u gradu Parapanangadi u okrugu Malapuram. Plata im iznosi oko 250 rupija dnevno i povremeno delić novca koji lokalna korporacija zaradi od prodaje otpada koji sakupe, piše Bi-Bi-Si.

Plata nije dovoljna da pokriju sve troškove, a većina njih je morala da pozajmljuje novac i zadužuje se kako bi platila školovanje dece i pokrila druge troškove.

Zbog toga bi povremeno zajedno prikupile novac i kupile tiket za lutriju. Lutrije su ilegalne u većini indijskih država, ali vlasti Kerale vode jedan veoma popularni program.

Prošlog meseca, čistačice su odlučile da kupe listić od 250 rupija. Sedamdesetdvogodišnja Kutimalu kaže da joj je bilo krivo kada je njena koleginica Rada, nakon skupljanja novca od cele grupe, došla do nje i rekla da im fali još novca za tiket.

„Onda mi je Čerumanil Babi prišla i rekla da ima 25 rupija i da je voljna da mi pozajmi pola od toga za tiket“, ispričala je Kutimalu za Bi-Bi-Si.

Onda su Kutimalu i Čerumanil dale po 12,5 rupija, a ostalih devet koleginica po 25.

„Dogovorile smo se da će bilo koji dobitak biti podeljen na 10 ravnih delova, od kojih će jedan biti podeljen na pola“, kaže Kutimalu, dodajući da nisu očekivale da će osvojiti toliko novca.

Da su osvojile nagradu saznale su tek dan nakon izvlačenja kada je jedna od njih tražila mužu da proveri rezultate.

„Ovo je četvrti put da smo kupile tiket“, kaže Rada. Čerumanil Babi kaže da još ne može da veruje da je grupa osvojila džekpot.

„Nikada nisam imala sreće“, iskrena je Babi. Njenu kuću odnele su katastrofalne poplave 2018. godine. Sada planira da izgradi kuću i vrati dugove. I druge članice grupe dele slične sudbine.

Jednoj od njih, K Bindu, prošle godine je preminuo suprug zbog otkazivanja bubrega. Porodica nije mogla da priušti transplantaciju.

„Kupovao je tikete za lutriju od novca koji smo čuvali za dijalizu. Napustio nas je pre nego što smo završili gradnju kuće. Sada mogu da to okončam“, objašnjava Bindu. Deo novca će potrošiti i na obrazovanje svoje 15-godišnje ćerke kako bi mogla da nađe bolji posao.

Lakšmi (49) kaže da je noć pre dobitka njena porodica strahovala za svoju budućnost. Njen suprug, građevinski radnik, mučio se da nađe posao zbog jakih kiša koje su pale.

Sada im je laknulo jer mogu da potroše novac na ćerkine studije.

Lila (56) nije znala kako će da plati ćerkinu operaciju: „Već sam se zadužila da bih platila njeno venčanje.“ Nakon što plate poreze, ostaće im 63 miliona rupija. Babi i Kutimalu će podeliti njihov deo od 6,3 miliona, a ostale će dobiti svaka po 6,3 miliona rupija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bogatstvodžekpotindijalutrija
Komentari (0)
Dodaj komentar