Kao balerine

U baletankama se ne hoda, u njima se lebdi. Prava je sreća što su nam se vratile posle toliko vremena.
Seksi mačka koja ruši sve pred sobom. Noge u miniću na tankim, visokim i opasno oštrim „samoodbrambenim“ potpeticama. Ovakva scena uvek je budila maštu prolaznika, pa će vam ponekad, ako se tako obučete, samoodbrana i biti potrebna. Bilo kako bilo, koliko god volele visoke potpetice, koliko god noga u njima izgledala izazovno, devojke će uvek reći da to nije obuća za duge šetnje, a lekari će upozoriti da na duge staze nisu dobre ni za zdravlje.
Nežna i svilenkasta figura balerine, ona o kojoj maštaju sve devojčice predškolskog uzrasta, koja na vrhovima prstiju gotovo lebdi po podlozi i nežnim pokretima labuda budi maštu na sasvim suprotan način izaziva nežnost i toplinu. A ovo leto je leto nežnosti!
Grad je preplavljen svim modelima baletanki i prava je sreća što ih moda ovih godina iznova uporno oživljava. U istoriju mode upisane su šezdesetih godina, kada su postale deo revolucionarnog modnog i kulturnog mozaika. Uz ravne, po današnjim standardima ne mnogo seksi haljine, oštre dečačke frizure, geometrijske desene i mini suknje one su simbol šezdesetih i jedne zaboravljene, tada sasvim nove, vrste ženstvenosti, suprotne onoj pomalo uštogljenoj, koja je obeležila prethodnu deceniju. Svoju slavu možda najviše duguju jednoj nesuđenoj balerini – Odri Hepbern, koja ih je proslavila na početku šezdesetih godina u kultnom filmu „Doručak kod Tifanija“. Mnogi će se složiti da malo kome stoje tako dobro kao njoj. Ipak, to nije razlog da ih i vi ne nosite.
Danas doživljavaju neverovatne transformacije uz pomoć novih materijala. Od boja i oblika koji su sada u ponudi nećete moći da se odbranite, ali koji god model da odaberete ne možete pogrešiti: lakovane, sa šljokicama, platnene, kožne, pletene, od zmijske kože, s mašnicama ili tračicama oko članaka. Nose se u skladu, ali i u namernom kontrastu s ostatkom garderobe, tako da se slobodno možete poigrati. Nose se s dugačkim lepršavim haljinama i suknjama, ali i s aktuelnim minićima. Kada odaberete kombinaciju, obujte ih i hitrim korakom krenite u grad. Ništa lepše i udobnije!
Možda baletanke nisu seksi kao štikle od 12 cm, ali prava ženstvenost u ovom vremenu mnogo više vredi. Sve je ionako relativno. Banalni seksepil je ionako prevršio svaku meru. Zato svojim pojavom podarite muškarcima jedno drugačije leto, a sebi udobnost i gracioznost balerine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

baletankemodaobuća
Komentari (0)
Dodaj komentar