Milioneri koji su morali preko trnja do zvezda

Mnogi poznati koji su danas bogati potiču iz porodica koje su živele na rubu siromaštva. Ovo su neki od njih.

Teško je poverovati da je žena koja je glumila kolumnistkinju i modnu kritičarku Keri Bredšo ikad bila siromašna. Sara Džesika Parker (49) je odrasla u Nelsonvilu u Ohaju.



“Bili smo na milostinji. Jasno se sećam da smo bili siromašni. Nema potrebe da to skrivam. Ponekad nismo imali struje, ponekad nismo imali Božić ili rođendan, a ponekad bi nas zvali i rekli da nam isključuju telefon. Majka je to uvek teško prihvatala“, rekla je Sara u jednom intervjuu.

Sara je bila jedno od osmoro dece i ni majka ni otac ni očuh udruženi nisu mogli da prehrane toliku porodicu. Danas se njeno bogatstvo procenjuje na 90 miliona dolara.

Leonardo di Kaprio (39) danas ima jahte i privatne avione, ali nije tako bilo oduvek.

Pre nego što se probio u Holivudu, Leo je bio još jedno od one siromašne dece koja žive u siromašnim krajevima Los Anđelesa okružena drogom i prostitucijom. Droga i prostitucija su toliko dominirali u njegovom kraju da je još kao veoma mali video šta droga uradi čoveku, pa ju je odbio kad mu je ponuđena. Danas je “težak“ 200 miliona dolara i ne živi ni blizu svog starog kraja.

Tom Kruz je rođen 1962. u Sirakjuzu u Njujorku. Njegov otac je bio elektroinženjer, a njegova majka učiteljica. Otac mu je bio dominantan i grub, a živeli su veoma siromašno. Bio je veoma mlad kada se zainteresovao za pozorište i počeo da igra u školskim predstavama.



Tomova majka je napustila njegovog oca kada je on imao 11 godina i njegov otac je sledeće godine umro od raka. U jednom trenutku, njegova majka je radila četiri posla kako bi mogla da prehrani četvoro dece. Tom je napustio srednju školu i predao se glumi. Već 1986, ulogom u filmu “Top Gun“, utvrdio se među holivudskim zvezdama. Danas ima bogatstvo od 500 miliona dolara.

Hilari Svonk –  dobitnica dva Oskara odrasla je u kamp kućici u parku u Vašingtonu. Njen otac je otišao kad je bila veoma mala i ostavio njenu majku sa dvoje dece.

Sa 15 godina Hilari je napustila srednju školu, a njena majka je u to vreme izgubila posao, pa su se svi porodično spakovali i preselili u Kaliforniju kako bi se Svonkova iskušala u svojoj ljubavi – glumi. Hilari je igrala mnoge uloge, ali je primećena tek 1999, vodećom ulogom u filmu “Dečaci ne plaču“. Po danu snimanja za taj film dobijala je 75 dolara, a danas ima 40 miliona dolara.

Džim Keri (52) je rođen u Ontariju i bio je najmlađe dete od četvoro dece. Rastao je u nižoj srednjoj klasi sve dok njegov otac nije ostao bez posla kad je on bio tinejdžer. Porodica je ubrzo prešla da živi u kombiju. Džim je napustio srednju školu sa 15 godina kako bi mogao da radi puno radno vreme i pomogne svojoj porodici.



Kada je porodica ponovo stala na noge, Džim se zaniteresovao za komediju želevši da postane stend-ap komičar. Iako je postajao popularan u tome, svoju pažnju je skrenuo na televiziju i film. Posle serije “In Living Color“ 1990. godine, Džimova karijera je krenula uzlaznim putem. Danas se njegovo bogatstvo procenjuje na 150 miliona dolara.

Demi Mur je rođena 1962. u Rozvelu u Novom Meksiku. Njen otac je napustio njenu majku nekoliko meseci pre nego što se ona rodila. Majka joj se preudala kad je imala tri meseca. I majka i očuh su joj bili alkoholičari. Njihova veza je bila nasilna i trubulentna. Demi je nakon napuštanja srednje škole sa 16 godina napustila i kuću svojih roditelja kako bi se oprobala u karijeri modela.



Sa 17 godina krenula je na časove glume. Priznanja koja je dobila za filmove “Blame It on Rio“ (1984), “St. Elmo’s fire“ (1985) i “About Last Night“ (1986) učinila su je zvezdom Holivuda. Danas ima 150 miliona dolara.

 

 

Izvor: Vestionline

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bogatašifilmholivudske zvezdešou bizniszabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar