Mlada devojka boluje od neizlečive bolesti i ima samo jednu želju – Novakov dres i reket

Tomoka Sumitanji je izgubila oba roditelja, nekoliko rođaka i dečka u kojeg je bila zaljubljena u naletu velikog cunamija 11. marta 2011. godine. Sa roditeljima, talasi su odneli i njenu kuću u lučkom gradiću Kesen Numa i sve fizičke uspomene na porodicu i život koji je do tada imala.

A u tom životu njoj je mnogo značio tenis. Trenirala je u lokalnom klubu i igrala tenis amaterski, kada je veliki cunami udario na njen zavičaj.

Sada, u dvadesetoj godini života, onemoćala od opake bolesti, ona leži očekujući skori, neizbežan kraj u bolnici u Tokiju. I bori se da poživi još toliko da može da odgleda sve nastupe svog teniskog uzora Novaka Đokovića na turniru u Vimbldonu.

Tomoka je u takvom stanju da više ne može da proguta ništa osim tečnosti i ne želi da je iko vidi. Najveći deo dana provodi spavajući zbog opšte slabosti organizma i uticaja snažnih lekova.

„Tomoka ceni Keija Nišikorija, najveću zvezdu japanskog tenisa, ali navija za Đokovića kada njih dvojica igraju jedan protiv drugoga“, kaže Tomokin ujak Šigeki Sumitanji.

Za Novaka je počela da navija još dok je bila u višim razredima osnovne škole, u vreme kada još nije bio među najelitnim igračima planete, jer joj se dopao način na koji se odnosio prema sakupljačima lopti. Volela je i da vidi kako imitira druge tenisere, prenose beogradski mediji.

Tomoka je, pre nego što je saznala da je obolela od smrtonosne bolesti, skupljala novac za avionsku kartu u nameri da gleda Novakove mečeve na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali otprilike u isto vreme čula je užasnu vest. „Tomoka je odlučila da se bori iz sve snage, čak očajnički, ali je istovremeno i hrabro prihvatila činjenicu da će uprkos toj borbi otići na onaj svet, gde je čeka porodica“, piše autor.

U toj borbi, međutim, u njoj se rodio novi san. Jedini koji sada ima. Da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak.

„Najviše bih voleo da mogu da je izlečim, ali pošto to ne mogu, imam samo jedan zadatak, a to je da joj ispunim taj san i tako joj dam energiju da još poživi“, rekao je njen ujak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolestnovak djokovictenisTomoka Sumitanji
Komentari (0)
Dodaj komentar