Mnogi su pogrešili: Znate li vi rešenje ovog matematičkog zadatka za osnovu školu?

Rešavanje zagonetki koje zahtevaju kreativno razmišljanje može biti izazov koji donosi nagradu. Ako volite da se bavite lukavim zagonetkama i pronalazite njihova rešenja, trebalo bi da isprobate ovu koju smo vam pripremili danas. Rad na ovim zagonetkama može vam pomoći da se opustite i da se osećate manje umorno.

Matematičke zagonetke vas teraju da razmišljate i rešavate probleme. Stvoreni su da vas podstaknu da razmišljate, analizirate informacije i primenite matematiku da biste otkrili rešenja.

Slika iznad prikazuje matematički zadatak, a njeno rešavanje podrazumeva pronalaženje skrivenog obrasca u njoj. Ali morate biti brzi jer morate brzo da shvatite obrazac. Ovo je malo izazovno i najbolje ide od ruke ljudima koji su dobri u uočavanju detalja. Rešavanje ove zagonetke nije samo zabavno; pomaže vam da budete bolji u rešavanju problema. Dobro je za školu, posao i život uopšte. Iako se zagonetka može činiti teškom, vaš cilj je da pronađete rešenje koje odgovara pravilima. Sledeći deo će objasniti zagonetku i kako je rešiti.

Da bi došli do odgovora 47 – 60 ÷ 6 + 2 – 24 ÷ 4, trebalo da poštujete pravilan sled matematičkih operacija, koji se ponekad obeležava akronimom PEMDAS (Stepenovanje i korenovanje, množenje i deljenje, sabiranje i oduzimanje)

Prvo dakle obavljate deljenja s leva na desno: 60 ÷ 6 je jednako 10, a 24 ÷ 4 je jednako 6. Dakle, jednačina postaje 47 – 10 + 2 – 6. Sada radite sabiranje i oduzimanje s leva na desno. Počevši od 47 – 10 dobijate 37, a kada tome dodate 2, dobijate 39. Konačno, ako oduzmete 6 od 39, dobijate 33. Dakle, odgovor na 47 – 60 ÷ 6 + 2 – 24 ÷ 4 je 33.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

matematikazadatak
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Odgovor je 29.Jrl se prvo sabira pa onda oduzima!

    • GEORGIJE

      Sabiranje i oduzimanje su u istom rangu, te se ide s leva na desno

  • El locco

    Bliži se dan kada ćete da postavite pitanje zašto bik skače na kravu…😂😂😂🐄🐂👈

  • Anonimni

    33

  • Anonimni

    Bruka. Ovo su osnovna pravila prostog racuna koja se uce u nizim razredima osnovne skole.

  • Sreten

    3,1 to je zvanično rešenje . Magarčine .to pre svega nije zadatak ,to koji je pisao.nenormalan.

  • Anonimni

    Gradivo drugog razreda osnovne škole, drugo polugodište.

  • VuJo

    Sudeći po „težini“ testova koje objavljujete, oni koji ih sastavljaju presrećni su što su savladali gradivo iz nižih razreda osnovne škole, ali prosto ne mogu da poveruju da je to i drugima uspelo, pa-da se pohvale kako su samo oni pametni!

    • Anonimni

      Mislim da je to više zbog toga što veliki broj mladih ne zna ili neće da rešava ovakve zadatke.Ništa bez digitrona.