Najbolje plaćen čovek na svetu

Britanac je osvojio posao iz snova na australijskom ostrvu!
Bandži džamper, jahač na nojevima, britanski socijalni radnik, imenovan je za dobitnika "najboljeg posla na svetu" — šestomesečnog ugovora o pružanju usluga čuvara australijskog tropskog ostrva.
Ben Sautal pobedio je skoro 35.000 kandidata širom sveta za zadatak iz snova – da pliva, istražuje i odmara se na ostrvu Hamilton na Velikom koralnom grebenu dok piše blog radi promovisanja tog područja.
Ovaj 34-godišnjak dobiće platu od 150.000 australijskih dolara (111.000 američkih dolara), a izabrali su ga zvaničnici iz turističkog odseka države Kvinslend.
Ben i 15 drugih finalista proveli su četiri dana na ostrvu zbog daljih razgovora za posao. Između ostalog, tražilo se da kandidati znaju da rone, prave roštilj na plaži i da se relaksiraju u spa centru. Finalisti su takođe morali da pokažu da znaju da pišu blogove, da polažu testove plivanja i da budu prisutni na intervjuima.
Ovaj posao je deo kampanje za privlačenje turista u severoistočni deo Kvinslenda. Postao je pravi marketinški hit.
"Nadam se da ću moći da promovišem greben kao što se od mene i očekuje", izjavio je Ben nakon pobede.
Ben je nekada bio turistički vodič u Africi, a sada radi na prikupljanju novca za razne humanitarne aktivnosti. U svojoj prijavi rekao je da voli avanturu, a dostavio je i slike kako jaše noja, trči maraton, roni i ljubi žirafu.
"Otako je izabran u top 50, pa u top 16, Ben je pokazao pravu strast prema Kvinslendu", kaže ministar turizma Kvinslenda.
Ben će besplatno živeti u vili sa tri spavaće sobe, s privatnim bazenom i prelepim pogledom na okolna ostrva. On planira da dovede i svoju devojku iz Kanade.
A s "poslom" počinje već 1. jula.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

plataposaozabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar