U trendu

Najbolje plaćen čovek na svetu

Britanac je osvojio posao iz snova na australijskom ostrvu!
Bandži džamper, jahač na nojevima, britanski socijalni radnik, imenovan je za dobitnika "najboljeg posla na svetu" — šestomesečnog ugovora o pružanju usluga čuvara australijskog tropskog ostrva.
Ben Sautal pobedio je skoro 35.000 kandidata širom sveta za zadatak iz snova – da pliva, istražuje i odmara se na ostrvu Hamilton na Velikom koralnom grebenu dok piše blog radi promovisanja tog područja.
Ovaj 34-godišnjak dobiće platu od 150.000 australijskih dolara (111.000 američkih dolara), a izabrali su ga zvaničnici iz turističkog odseka države Kvinslend.
Ben i 15 drugih finalista proveli su četiri dana na ostrvu zbog daljih razgovora za posao. Između ostalog, tražilo se da kandidati znaju da rone, prave roštilj na plaži i da se relaksiraju u spa centru. Finalisti su takođe morali da pokažu da znaju da pišu blogove, da polažu testove plivanja i da budu prisutni na intervjuima.
Ovaj posao je deo kampanje za privlačenje turista u severoistočni deo Kvinslenda. Postao je pravi marketinški hit.
"Nadam se da ću moći da promovišem greben kao što se od mene i očekuje", izjavio je Ben nakon pobede.
Ben je nekada bio turistički vodič u Africi, a sada radi na prikupljanju novca za razne humanitarne aktivnosti. U svojoj prijavi rekao je da voli avanturu, a dostavio je i slike kako jaše noja, trči maraton, roni i ljubi žirafu.
"Otako je izabran u top 50, pa u top 16, Ben je pokazao pravu strast prema Kvinslendu", kaže ministar turizma Kvinslenda.
Ben će besplatno živeti u vili sa tri spavaće sobe, s privatnim bazenom i prelepim pogledom na okolna ostrva. On planira da dovede i svoju devojku iz Kanade.
A s "poslom" počinje već 1. jula.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.