„Ne brukajte se više“: Gledaoci besni zbog neverovatne greške u ‘Slagalici’ (foto)

Kviz „Slagalica“ i voditeljka Kristina Radenković digli su buru na društvenim mrežama, kada je pre nekoliko nedelja takmičar dao tačan odgovor ali ga je voditeljka ispravila jer, kako ona smatra, nije dobro akcentovao reč.

Nedavno je jedna velika greška koja se potkrala u igri Spojnice privukla pažnju javnosti i razbesnela gledaoce koji tvrde da omiljeni porodični kviz polako gubi svoj integritet, a to je upravo i bila reč koja je izazvala novu lavinu negativnih komentara.

Zadatak takmičara bio je da spoje ličnosti sa prezimenom „Li“ i oblasti u kojima su se proslavile.

Među ponuđenima našao se i Tim Berners Li, informatički inženjer zaslužan za razvoj Interneta i čelnik World Wide Web konzorcijuma, ali u koloni pored, gde se nalaze zanimanja, nije stajao „razvoj Interneta“, već „razvoj integriteta“

– Ja kapiram da ste vi iz #Slagalica stručni za jezik i književnost, ali zaposlite nekog sa opštim obrazovanjem pobogu. Nemojte da se blamirate.Tim Berners Li je kompjuterski stručnjak zaslužan za razvoj Interneta. Kakav ‘razvoj integriteta’?! – glasio se samo jedan u moru komentara na Tviteru, dok su se neki pitali kako se po RTS-u pravilno akcentuje ta reč.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

greškaSlagalica
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • David

    Voditeljka je tu zbog lepote i seksa (neko je doveo i priveo) a ne zbog pameti

  • Potop

    I u slagalici se zapošljava kadar SNS-a.Na dnu smo odavno.

  • Anonimni

    ONI stručni za jezik i književnost ? Dobar humor. Uzgred, tu budalaštinu od kviza već godinama ne gledam.