Orni do zore

Posle noćnog rada, dežurstva, pa i izlazaka, umor je neizbežan. Naučite nešto od stjuardesa. One moraju da budu u top formi i kada svi drugi spavaju, da prelete hiljade kilometara bez sna i da se stalno osmehuju. Kako da ostanete budni i u dobrom raspoloženju do duboko u noć?
Doping od 60 sekundi: savijte laktove, pokrijte oči šakama i zadržite se u ovom položaju jedan minut. Duša se osvežila, umorne oči probudile.
San od nekoliko sekundi. Autogeni trening u trajanju od 30 sekundi dovoljan je za opuštanje. Zažmurite, sanjarite, stegnite pesnice, ostvorite oči. Sve traje 30 sekundi, a deluje kao snažan tuš. Ne produžavajte sanjarenje, bićete još umorniji.
Čaj umesto kafe. Crni čaj ili, još bolje, čaj od guarane, koja sadrži dosta kofeina, deluje na duže staze a i manje je štetan od kafe. Da li ste znali da preterana količina kafe uspavljuje?
Kineski trik: vežba akupresure. Palčevima i kažiprstima masirajte koren nosa ukrug, na taj način Kinezi pobeđuju umor.
Ulje mente iza uha. Svaka dva sata kapnite malo ulja od mente iza uha, umasirajte u kožu i odložićete umor.
Trominutna gimnastika. Istežite se, čučnite, hodajte u mestu u trajanju od tri minuta. Posle ovoga srce pojačano radi, vraća se energija.
Tuš za ruke. Pustite vodu iz česme na zglobove iznad šake. Smenjujte topao i hladan mlaz, to će vas probuditi.
Vodena terapija. Ko pije dosta vode, pojačava razmenu materija u organizmu, održava energiju i bori se s umorom. Ne zaboravite da alkohol pomaže nakratko – posle izvesnog vremena, postajete još umorniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

akupresuračajkafarazbudjivanjetusulje od menteumor
Komentari (0)
Dodaj komentar