Ovo je 6 misterioznih fenomena koje ni naučnici ne mogu da objasne

Neke pojave na planeti Zemlji toliko su misteriozne da čak ni naučnici koji ih decenijama proučavaju nemaju logično objašnjenje za njih.

Evo kojih šest misterija je potpuno neobjašnjivo.

Podvodna piramida

Blizu ostrva Yonaguni kod Japana, ronioci su 1986. otkrili fascinantne ruševine na dnu mora.

Podvodne piramide još su uvek predmet rasprava svetskih naučnika jer ne mogu da utvrde jesu li nastale ljudskom rukom. Ako jesu, dokaz su postojanja civilizacije pre poznatog vremena.

Reka koja ključa

Reka u Peruu čija je temperatura vode 93 stepeni Celzijusa jedna je od najfascinantnijih pojava na svetu. Andrés Ruzo kao dečak čuo je mit od svog dede o reci koja bukvalno „skuva“ sve koji u nju upadnu i kad je postao geolog, otkrio je da to nije mit.

Smrznuta žena

U Minesoti 1980., Džin Hilard vraćala se kući po snežnoj mećavi kad joj je stao automobil. Pešačila je, onesvestila se od hladnoće i smrzla. Smatrali su je mrtvom, ali nakon šest meseci se oporavila.

Svetleći zemljotres

Jedan od najneobičnijih neobjašnjenih fenomena jeste pojava svetlosnih bleskova za vrijeme zemljotresa. Prva takva pojava zabeležena je 1600. godine i od tog trenutka zabeleženo je 65 slučajeva.

Carroll A. Deering komercijalni brod

Ovaj brod 1921. pronađen bez posade, pun hrane i sa svom opremom.

Godine 1922. završena je istraga, ali nikada se nije saznalo šta se dogodilo s posadom i odakle je brod. Zato ga nazivaju „brod duhova“.

Naučnici su pronašli vodeni rezervoar 660 kilometara ispod površine Zemlje

Procenjuje se da je star 2,6 milijardi godina, a nekoliko je puta veći od površine svetskih okeana. Pojavila se teorija da su okeani nastali probijanjem na površinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brodmisterijereka
Komentari (0)
Dodaj komentar