Ovo je najskuplje voće na svetu: Cene se mere hiljadama evra (foto)

Da li biste kupili jedan ili dva ploda nekog voća i za to dali hiljade i hiljade evra? Sigurno se sada pitate, pa kakva je to voćka koja košta toliko.

Postoje posebni primerci u koje je uloženo mnogo truda i brige, pa jednostavno mora i da se naplati.

Ovo je spisak najskupljeg voća na svetu koje retko ko može da priušti sebi.

Densuke lubenica

Densuke lubenica poreklom je iz Japana i košta najmanje 210 evra po lubenici. Ovu lubenicu odlikuje tamna boja kore, intenzivna aroma, ukus i sočnost, gaji isključivo na ostrvu Hokaido, a tokom jedne godine se proizvede samo 100 plodova.

Tako je 2008. godine cena ove lubenice na jednoj aukciji dostigla 5.145 evra što je u stvari čini najskupljom lubenicom na planeti zemlji, prenosi 24sedam.rs.

Jubari king dinja

I one su poreklom iz iste zemlje. Na jednoj aukciji, par komada ovih dinja je prodato za 18.979 evra. U njihovu proizvodnju se ulaže veliki trud i pažnja do te mere da farmeri nose rukavice pri tehničkim radnjama kako ne bi, ni slučajno, ostali tragovi na plodovima.

Roman rubi grožđe

Roman rubi je najskuplja sorta grožđa na svetu, a cenjena je zbog sadržaja šećera i niskog sadržaja kiselina. U Japanu vlasnici hotela plaćaju 1.506 evra za pakovanje koje sadrži oko 25 bobica, dok je na aukciji za istu količinu cena dostigla 11.877 evra, što je u proseku 475 evra za svaku bobicu.

Senbikija kraljica jagoda

Japan je i zemlja njihovog porekla, a koštaju 72 evra po pakovanju od dvanaest plodova. I sa tolikom cenom, dnevno se proda barem 50 pakovanja.

Engleski ananas

Evropski kontinent baš i nema povoljne uslove za gajenje ananasa, ali u Engleskoj farmeri su, uz dosta truda, uspeli da organizuju proizvodnju. Tako se ananas proizveden u Kornvolu obično ne prodaje, mada se njegova cena procenjuje na 1.266, mada, u jednom trenutku na aukciji plod ananasa je prodat i za 13.496 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

najskupljevoće
Komentari (0)
Dodaj komentar