Prodali sve što su imali: Sa petoro dece kreću na put oko sveta

Fej i Metju Guding iz Linkolna u Velikoj Britaniji prodali su svoju kuću sa četiri spavaće sobe i sve što imaju kako bi ovog meseca mogli sa svojih pet sinova da krenu na putovanje života.

Njihov život je za mnoge izgledao savršeno – imali su sve, kuću, automobile, dobre poslove, zdravu decu i aktivan život. Gudingovima je savršenstvo zapravo značilo dosadu. Zato su odlučili sve da prodaju, skupe novac i krenu na put sa sinovima Ralfom (9), Judom (7), Hanterom (4) i desetomesečnim blizancima Fredijem i Džasperom.

Protekli praznici bili su poslednji koje su proveli u svojoj kući jer su je već prodali kao i većinu materijalnih stvari koje su imali. Ostao im je još automobil koji će takođe u ruke novog vlasnika. Porodica sa sobom planira da ponese samo ruksake sa najnužnijim stvarima.

– Neki prijatelji misle da smo ludi što se odričemo svega. Bilo je zaista teško rešiti se svih stvari. Božić nam je bio neobičan jer nismo kupovali toliko darova kao ranije. Prodaja kuće bila je dosta bolna i teška, ali rešavanje ostalih stvari bilo je oslobađajuće – kazala je 33-godišnja Fej.

Sa suprugom Metjuom na radikalan se zaokret odlučila nakon rođenja blizanaca. Ispričala je kako je njihovo rođenje bio neočekivani šok pa se uz još troje dece osećala kao da samo čisti kuću, a stariju decu koja idu u školu retko i viđa. Od prošlog septembra školuju ih kod kuće.

– Mužu sam se požalila kako se osećam i zajedno smo ovo odlučili. Dečaci određeno vreme neće ići u školu i verujemo da će puno toga naučiti na našim putovanjima. Planiramo da putujemo dve godine i obiđemo Japan, SAD, Bali i Tajland – kazala je Fej i dodala kako će posao koji vode obavljati iz inostranstva, a zaposlili su i još ljudi koji će brinuti za kompaniju dok su na putu. Putovanje počinju posetom Švedskoj gde imaju prijatelje, piše Daily Mail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

put oko svetaporodica
Komentari (0)
Dodaj komentar