Prodao je svoje lice internetskim kompanijama, sada se gorko kaje (video)

Vilijam Gibi postao je poznat 2005. godine kad je počeo kompanijama da prodavaje oglasni prostor na svom licu putem e-Bay-a.

Od 2005. godine Gibi je prodavao deo po deo svoje kože kompanijama i do sad napravio 39 tetovaža. U početku je dobijao hiljade dolara direktno od kompanija koje su htele da se oglašavaju na njemu ali vremenom „vrednost“ njegovog tela počela je da opada i 2008. godine, kako kaže, dotakao je dno kad su firme počele da nude samo 75 dolara po tetovaži na licu, piše Vice.

Uskoro je oboleo od bipolarnog poremećaja i upao u velike finansijske probleme i nastavio da prodavaje oglasni prostor na svom licu iako to više nije hteo. Danas pokušava da preokrene svoj život i počne ispočetka i potpuno očisti lice od tetovaža. Zbog toga je i pokrenuo nekoliko kampanja u kojima moli za donacije.

Gibi je poznat po velikom srcu, kada je pre desetak godina upoznao 34-godišnjakinju Keti Li kojoj je trebao bubreg. Keti je bila i njegova inspiracija da prihvati prvu sponzorisanu tetovažu od GoldenPalace. Donirao joj je bubreg, a novac koji je zaradio iskoristio je za svoj oporavak.

2005. godine o njegovom altruizmu pisalo se u svim medijima. „Razmišljao sam na način da, što više ljudi pomognem, svet će biti bolje mesto“, rekao je.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1135086386546442&set=pb.100001352749568.-2207520000.1495091579.&type=3&theater

Njegova bivša žena otvorila se o njegovom mentalnom stanju i rekla da je patio od depresije zbog čega se okrenuo alkoholu i varao je. 2006. godine par se rastao, a zbog nemogućnosti da nađe posao, Gibi je počeo da prodavaje sve više prostora na svom telu za oglašavanje.

Sada želi da promeniti svoj život. Donacije se i dalje prikupljaju, ali kaže da je to jako spor proces.

„Imam 15 tetovaža na glavi i osam na licu. Kad stavim puder i ne vidi se toliko, ali osećam se kao žena“, rekao je. Želi da ukloni sve tetovaže i promeniti svoje ime.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

licereklama
Komentari (0)
Dodaj komentar