U trendu

Prodao je svoje lice internetskim kompanijama, sada se gorko kaje (video)

Vilijam Gibi postao je poznat 2005. godine kad je počeo kompanijama da prodavaje oglasni prostor na svom licu putem e-Bay-a.

Od 2005. godine Gibi je prodavao deo po deo svoje kože kompanijama i do sad napravio 39 tetovaža. U početku je dobijao hiljade dolara direktno od kompanija koje su htele da se oglašavaju na njemu ali vremenom „vrednost“ njegovog tela počela je da opada i 2008. godine, kako kaže, dotakao je dno kad su firme počele da nude samo 75 dolara po tetovaži na licu, piše Vice.

Uskoro je oboleo od bipolarnog poremećaja i upao u velike finansijske probleme i nastavio da prodavaje oglasni prostor na svom licu iako to više nije hteo. Danas pokušava da preokrene svoj život i počne ispočetka i potpuno očisti lice od tetovaža. Zbog toga je i pokrenuo nekoliko kampanja u kojima moli za donacije.

Gibi je poznat po velikom srcu, kada je pre desetak godina upoznao 34-godišnjakinju Keti Li kojoj je trebao bubreg. Keti je bila i njegova inspiracija da prihvati prvu sponzorisanu tetovažu od GoldenPalace. Donirao joj je bubreg, a novac koji je zaradio iskoristio je za svoj oporavak.

2005. godine o njegovom altruizmu pisalo se u svim medijima. „Razmišljao sam na način da, što više ljudi pomognem, svet će biti bolje mesto“, rekao je.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1135086386546442&set=pb.100001352749568.-2207520000.1495091579.&type=3&theater

Njegova bivša žena otvorila se o njegovom mentalnom stanju i rekla da je patio od depresije zbog čega se okrenuo alkoholu i varao je. 2006. godine par se rastao, a zbog nemogućnosti da nađe posao, Gibi je počeo da prodavaje sve više prostora na svom telu za oglašavanje.

Sada želi da promeniti svoj život. Donacije se i dalje prikupljaju, ali kaže da je to jako spor proces.

„Imam 15 tetovaža na glavi i osam na licu. Kad stavim puder i ne vidi se toliko, ali osećam se kao žena“, rekao je. Želi da ukloni sve tetovaže i promeniti svoje ime.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar