Scena kao iz horor filmova, namerno stavlja stotine pčela na telo i pravi „kaput“ (video)

Dok većina ljudi ima problema sa idejom da se roj ovih letećih insekata pojavi u njihovoj blizini, čovek koji sebe opisuje kao „kralja pčela“ tvrdi da nikada nije uboden uprkos tome što redovno hoda uokolo sa hiljadama pčela koje puze po njegovom golom telu.

Ndajisaba, pčelar iz centralnoafričke republike Ruande, od malih nogu brine o pčelama, ali je stekao novu slavu nakon što se na društvenim mrežama pojavila serija fotografija na kojima se vidi kako nosi „kaput“ pčela.

– Da bih kontrolisao pčele, prvo moram da potražim pčelu maticu. Zatim stavljam maticu na telo da privučem ostale pčele – objašnjava Ndajisaba.

Iskusni pčelar je rekao da maticu drži da ostane na jednom mestu na svom telu tako što je pričvrsti za vezicu oko struka. Njegove druge pčele prirodno prate i žestoko štite svoju maticu, leteći prema muškarcu i formirajući štit oko nje kako bi bila sigurna.

On kaže da je i mnogim ljudima ovo jako interesantno, da se ne plaše, te da ga često mole da ih nauči da to rade, ali da mu je njegova veština najviše pomogla da napravi veliku količinu meda i da tako zaradi novac za život, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pcele
Komentari (0)
Dodaj komentar