Skupe lekarske usluge

Jedan lekar dobio je 1.000 dolara za medicinsku uslugu pruženu za vreme leta avionom.
Ova priča nam dolazi iz Montreala, iz Kanade.
Kanadska avio-kompanija "Air Canada" moraće da plati jednom lekaru iz Montreala čak 1.000 dolara kao nadoknadu za obavljanje lekarskog pregleda za vreme međunarodnog leta 2006. godine.
Ova suma je manja od 3.058 dolara, koliko je u početku tražio doktor Henri Kupersmit. Tu sumu je dobio kada sabrao cenu karte prve klase, vrednost obavljenih medicinskih usluga i nadoknadu za dan propuštenog odmora.
Sudija je utvrdio da je doktor Henri Kupersmit zaslužio nadoknadu za pružanje svojih usluga i kompenzaciju za sve pretrpljene neugodnosti, ali i da bi nadoknada u punom traženom iznosu od 3.058 dolara bila zaista preterana.
Doktor Henri Kupersmit i njegova žena bili su na avionskom letu od Montreala do Pariza 11. oktobra 2006. godine, kada ga je posada aviona zamolila da pomogne jednoj ženi koja je patila od napada panike.
Doktor Henri Kupersmit je takođe morao da popuni brdo formulara i zato tvrdi da nije imao vremena ni da spava za vreme leta preko Atlantika.
Ovaj montrealski lekar je dodao da želi da avio-kompanije budu odgovorne za doktore koji pružaju neophodne hitne medicinske usluge u vreme leta.
Nakon svega ovoga, može se reći da su lekarske usluge zaista skupe, naročito u avionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionlekarzabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar