Šokiraćete se kad pročitate: Od svoje sestre blizankinje starija 3 godine, ali to nije sve (video)

In vitro oplodnja pomogla je brojnim ženama u ostvarivanju majčinstva u situacijama kada se to činilo nemogućim.

Zahvaljujući razvoju savremenih metoda potpomognute oplodnje, i ‘čuda’ su u medicini postala moguća pa se in vitro oplodnja smatra najvećim dostignućem ljudi

Iako postupak nije jednostavan, na kraju vodi do željene trudnoće koju mnogi nazivaju čudesnom. Ali priča ovih sestara dokazuje da je pojam čuda daleko veći nego što se čini na prvi pogled.

@michel.c.janse

we are 3 years apart but technically twins. 😅 #fyp

♬ original sound – Tik Toker

Michel Janse je na TikToku objasnila da je začeta IVF postupkom, a potom je odlučila da podeli svoju i sestrinu priču, prenosi The Sun.

– Videla sam trend o potpomognutoj oplodnji – započinje Michael u videu i objašnjava u nastavku kako su ona i sestra začete 1996. godine kao i da su blizankinje. Ali roditelji su odlučili da ih rode u različito vreme.

– Mene su prvu implantirali, a sestra JJ bila je zamrznuta još tri godine i rodila se 2000. – objašnjava Michel.

Obzirom da joj se sestra rodila kasnije, to znači da je Michel tri godine starija od svoje biološke blizankinje. Za nauku nema granica.

Ali priča postaje još zanimljivija. Naime, Michael je otkrila da ona i JJ nisu jedini embrioni.

– Moji roditelji takođe, 25 godina posle, još čuvaju par naših blizanaca. Ako bismo želele, mogle bismo da iskoristimo te embrije za rođenje naših blizanaca – objašnjava Michel.

Ovaj video je postao viralan i postigao više od 1,6 miliona pregleda. Pratioci su bili šokirani njihovom pričom, prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blizancioplodnja
Komentari (0)
Dodaj komentar