Šta je napalo ovu neman: Ulovljena ogromna ajkula sa strašnim ugrizom na glavi (foto)

Na društvenim mrežama naučnici iz Amerike objavili su fotografiju ogromnog predatora dugog četiri metra i teškog više od pola tone, ali s ugrizima na glavi.

Naučnici smatraju da je reč o povredama koje je ovaj morski pas zadobio tokom borbe za ženku, a koje mu je naneo znatno veći „rođak“, to jest velika bela ajkula, navode mediji.

Morskog psa koji je izvukao deblji kraj u borbi ulovili su pripadnici organizacije OCEARCH u severnom Atlantiku, a „slatku“ ajkulu nazvali su Vimi.

Ova organizacija se inače bavi proučavanjem predatora koji se nalaze na samom vrhu prehrambenog lanca, poput velikih belih ajkula, ali istražuju i beleže podatke o drugim morskim životinjama.

– Velike bele ajkule žive u okrutnom svetu. Treba vam dokaz? Pogledajte samo glavu našeg Vimija – napisali su iz OCEARCH-a na svojoj Fejsbuk stranici uz priloženu fotografiju povređenog morskog psa.

Jedan od ugriza na glavi Vimija prilično je svež, kažu naučnici koji su dotičnu ajkulu čipovali i sada prate njeno kretanje okeanom, što možete proveriti i na stranici organizacije OCEARCH, prenosi „Jutarnji list“.

Prema njihovim procenama, „napadač“ na Vimija bila je druga velika bela ajkula, duga nešto manje od pet metara, što je još osetno manje od najvećih primeraka ove vrste koje je zabiežila kamera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ajkula
Komentari (0)
Dodaj komentar