Trgovački lanac za skoro 800 dinara prodaje jesenje lišće (foto)

Britanski trgovački lanac Waitrose skritika na raznim društvenim mrežama. Razlog je “buket” od jesenskog lišća kojeg prodaju za 6 funti (770 dinara) po komadu.

Fotografija hrpe jesenjeg lišća upakovanog u prozirnu foliju u kratkom roku je obišla društvene mreže i postala viralna u Velikoj Britaniji. U pitanju je “jesenji buket” koji britanski trgovački lanac prodaje kao “sezonsko jesenje lišće”.

Waitrose se našao na udaru kritika brojnih korisnika, prvenstveno Tvitera, koji su počeli da zbijaju šale na račun ove prodaje magle. Shvatljivo je zbog čega su ljudi digli prašinu.

Uz visoku cenu, osvanuo je natpis “unesite prirodu u kuću”, što je posebno nasmejalo brojne Britance. U opisu proizvoda navodi se takođe da “ovo sveže ubrano lišće reflektuje boje sezone”.

Prvenstvo je smešno po tako visokoj ceni prodavati nešto što će uskoro svi videti kako opada i što može sasvim besplatno da se sakupi na ulici ili parku i tako ukrasi dom. Tužno je, poručuju korisnici društvenih mreža, što se uzima nešto iz prirode i to se još dodatno upakuje u plastiku koja je ionako veliki zagađivač naše planete.

Kako piše Oddity Central, ovo nije prvi slučaj da se u Velikoj Britaniji prodaje magla. Jedna prodavnica enterijera u Londonu je prodavala svojevremeno drvene trupce po ceni od skoro 11 funti (, a druga prodavnica pak grančice u za 18 funti (.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

buketlišćeprodaja
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • David

    dajte adresu imam osušenu travu za prodaju (ne onu narkomansku) dogovoričemo se a Vama 10% za posredovanje