Tviterašima prekipelo: žele zabranu „Nemanjića“ (foto)

Serija Nemanjići – rađanje kraljevine ušla je u svoju osmu epizodu, ali, umesto da se kvalitet scenarija poboljšava, kako je to ranije najavljivano, gledanje ovog televizijskog „ostvarenja“ postaje sve mučnije i neprijatnije.

Čini se da su i gledaoci izgubili strpljenje, pa su komentari na društvenim mrežama sve oštriji, a nezadovoljstvo sve jače, ne samo zbog očigledno protraćenog budžeta od tri miliona evra.

Osma epizoda pod nazivom „Kod Kulina bana“ najpre je izazvala šok publike zbog scene kada Stefan Nemanjić na svom putu za Bugarsku, videvši da mu se verna sledbenica Raška (inače izmišljen lik) izgubila počeo da viče:

-Raška? Gde si bila, šta si radila – pitao je prognani vladar.
-Piškila, čoveče – odgovara Raška.

Malo je reći da je publika ovom scenom vrlo razočarana pa su usledili uvredljivi komentari na račun autora serije.

U epizodi se pojavio i lik pokojnog Bogoljuba Mitića, svima poznatog u ulozi Đoše Mada je sahranjen 23. juna 2017. godine,srpski glumac „vaskrsao“ je u osmoj epizodi serijala „Nemanjići rađanje kraljevine“. On je zaigrao ugljara, koji ruča cicvaru, nekoliko vekova pre nego što je kukuruz donet u Evropu.

https://twitter.com/vrhvetren/status/980517822827843584

Najzad, u jednoj od scena, jasno se vide krave obeležene ušnim markicama koje su u Srbiju uvedene pre nekoliko godina po zahtevu Evropske unije.

Što je mnogo mnogo je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nemanjićiserija Nemanjići
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • dzordz

    seriju kritikuju sitnicavi malogradjani. jer, film je umetnicki prikaz, kao bilo koji film u svetu, holivudski naprimer. prebirati po filmu sa istorijskm tematikom i hvatati `greske `je intelektualna beda i morlano dno. serija nije dokumentarna rekonstrukciaj tog doba. bice da kritizerima smeta sto je srbija bila velika drzava par stotina godina pre otkrica amerike.

  • Mare

    Ma te istorijske cinjenice da li je i kad kukuruz donijet i sl. zackoljice za mene nisu toliko bitne i naravno da umjetnici trebaju imati odredjenu umjetnicku slobodu kod kreiranja sadrzaja kako bi bio pristupacniji javnosti. E tu je problem, serija je dosadna, prazna, pa ni vizuelno ne odaje bog zna kakav utisak. Seroja Vuk Karadzic je ovo presisala kilometrima. Milion imena se pominje, vladara, drzava, kao da si na casu istorije u Gimnaziji, tako da kad je meni koji znam mnogo o tom dijelu istorije opet to sve prenatrpano i dosadno kako li je seriju gledati onima koji samo u tom terminu prebace TV sa rijalitija.

  • Anonimni

    Serija je za retardirani, nepismeni polusvet!!!!! Svako ko ima završenu srednju školu je detaljno učio o lozi Nemanjića, i trebalo bi da mu se povraća od ovih grozota!!!!

  • Anonimni

    Cicvara se može spremati i od pšeničnog brašna.

  • Boba Pančevo

    Dijabolo anonimna, serija Sulejman velicanstveni je uradjena na vrhunskom nivou . A ovo kod nas da scenarista i reziser ne znaju da kukuruza , malina i krava u to vreme nije bilo u Srbiji . Sramota za nas narod i toliko unizavanje Nemanjića i nase slavne istorije…

  • Gagica

    Dosadni ste vise..ne morate da gledate seriju ako vam se ne svidja…

  • mirjana

    bravo,anonimni. Kome se ne sviđa neka gleda pink tamo su sve serije sexi.

  • mirjana

    kome se ne dopada nek negleda,stalno Vam nešto smeta.Gledajte drugi program.

  • Anonimni

    Valja vam Sulejman veličanstveni a Nemanjici ne valjaju.Bagro jedna , stoko krezava.