U emisiji Morgana Frimena Srbi okrivljeni za rat i genocid (video)

U dokumentarnoj emisji „Priča o nama“ koju na kanalu Nacionalna geografija vodi poznati holivudski glumac Morgan Frimen (80) iznete su tvrdnje da je srpski narod kriv za rat na prostorima bivše Jugoslavije, kao i za genocid i etničko čišnjenje u Srebrenici, piše „Kurir“.

List navodi da se u epizodi koja je prikazana u nedelju pokazuje Frimen u Sarajevu i Srebrenici gde se susreo sa bosanskim novinarem Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom.

„Šta se zaboga ovde desilo?“, uzviknuo je Frimen šetajući grobljem u Srebrenici, a zatim sledi odgovor Feđe Hadžifejzovića.

„Ono što se ovde desilo je genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Srbi su dosli ovde i hteli da ubiju sve, želeli su da ovu teritoriju odvoje od Bosne i pripoje Srbiji. Srpska vojska sakupila je sve muškarce, žene i decu i smestila ih u fabrike. Tamo su ih razdvojili, pa su muškarci i dečaci odvedeni u planine i ubijani. Tada su poceli s masovnim ubijanjem, po 1 000 ljudi u jednom naletu“, izgovara Feđa Hadžifejzović i dodaje da ne moze da veruje kako je neko mogao da uradi takvo „etnicko čišćenje“.

List navodi da se u emisiji nižu potresne slike rata, dok Frimen izgovara: „Cele generacije su ubijene ovde. Bombardovanje je dovelo do okončanja rata, ali nije spaslo žrtve u Srebrenici“.

U emisiji su nekoliko puta iznete tvrdnje da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

Frimen je kasnije dao i intervju istom bosanskom novinaru Senadu Hadžifejzoviću u kojem je izjavio da mu je izuzetno drago što je u Bosni, a kada je nabrajao republike nastale raspadom Jugoslavije pomenuo je i Kosovo kao nezavisnu državu, navodi „Kurir“.

Iako je, kako list primećuje, emisija snimljena kao dokumentarna, nikome iz novinarske ekipe nije palo na pamet da čuje i drugu stranu i istraži sve čionjenice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

genocidmorgan frimenrat
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Goran

    Uvek sam Frimena smatrao za preplaćenog seratora…sada je potpuno opravdao to mišljenje…nije mu palo na pamet da istraži kako su ti *nevini* Orićevi koljači od 93-95te na najsurovije načine pobili 3500 Srba-žena,dece,staraca u okolini te Srebrenicea ZA KOJE NIKO NIKAD NIJE ODGOVARAO?!ti *realni srbine* da ti je neko tvoj bio među tih 3500 pobijenih Srba ne bi baljezgao takve gluposti nesrećniče…

  • Koka

    Ili sa manje reci receno: ista go vna

  • Realni Srbin

    Pa šta tu nije tačno?. Zločinačka vojska Ratka Mladića učinila je genocid u Srebrenici što je i medjunarodni sud u hagu jasno rekao. To je notorna činjenica. Dakle ne Arbi kao Srbi, već karadžićevi Srbi – a to je ogromna razlika. Miloševićeva Srbija je preko JNA (koja to već od 1990 nije bila jer su nju činili uglavnom propadnici srpske naconalnosti što je i Šešelj tvrdio) napala je i rušila hrvatske gradove i docnije 1992 i bosanske. Šta tu nije tačno? Mi Srbi moramo doživeti pročišćenje (katarzu) i razdvojiti nas od tr zločinačke grupe Milošević Šešelj, Karadžić, Mladić, Goran hadžić et cetera…

  • bambi

    I ne samo to, Srbi su i njihove indijance istrebili. Mi smo takodje odgovorni sto Melanija nema osnovno kucno vaspitanje, a takodje se srbima prebacuje i da su izrezirali seks izmedju Klintona i Monike.

  • RS

    Senad Hadzifejzovic je 94 ili 95 god. kada je nestalo struje na TV Sarajevo rekao: Da je ova struja dobra stvar, ne bi je izmislio Srbin.Trazila sam taj snimak po netu,koji naravno ne mogu naci.Senad se do dans nije promijenio,samo se malo prefarbao.Freemen je onaj sto se pisalo da je imao odnos sa usvojenom kcerkom.Sve moj do mog!