Za čiste pločnike

Zvaničnici iz jednog gradića u državi Konektikat u Sjedinjenim Američkim Državama postaće još stroži kad je reč o žvakaćim gumama!
Gradić se zove Bridžport, i ljubitelji guma za žvakanje će ga ubuduće sigurno zaobilaziti. Zvaničnici iz Bridžporta su izjavili da je vreme da kontrola žvakaćih guma bude još stroži nego do sada.
Svemu tome u prilog ide i to što je Agencija za poboljšanje proizvela novo oružje u borbi protiv bačenih ižvakanih guma. A to novo oružje zove se "GumBuster". Ova naprava se čak pojavila i u televizijskoj seriji "Prljavi poslovi", koja se prikazuje na kanalu "Discovery".
Kako je Bridžport jedan od najsiromašnijih gradova u saveznoj državi Konektikat, grad ipak nije mogao da plati cenu od 6.200 dolara, koju je distributer tražio za novi "GumBuster", njegov generator i drugi potreban pribor.
Neko rešenje je ipak pronađeno. Umesto nove i skupe naprave, gradski zvaničnici su sakupili novac i kupili mašinu koja je koštala samo 1.300 dolara na sajtu za onlajn kupovinu – "eBay". Takođe, kupili su i generator, i to za samo 300 dolara. Posle uspešne kupovine, odmah su se bacili na odlepljivanje žvaka.
Sada je sve lakše! Građani Bridžporta više ne moraju da hodaju po pločnicima prekrivenim zalepljenim žvakaćim gumama.
A kako ova mašina radi? Radnici jednostavno pređu preko zalepljenih žvaka mašinom koja izbacuje vodenu paru. Nakon toga, uz pomoć mašine, ostatak žvake očisti se rastvorom vode i sapuna. Završni korak je spiranje tog rastvora. A rezultat svega su čisti pločnici!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cisti plocnicizabavažvake
Komentari (0)
Dodaj komentar