Dijeta uz čorbu od kupusa – 5 kg za 7 dana

Ako vam odgovara konsumiranje čorbe od kupusa, kao i još nekoliko vrsta niskokaloričnih namirnica, onda bi vam ova dijeta mogla odgovarati. Njen cilj je – brz gubitak kilograma. No, budući da je izbor namirnica vrlo ograničen, dosada i prezasićenost istim jelima postaju neizbežni. Ako vam to ne smeta – samo napred.

Verzije ove dijete već dugo kruže i prepisuju se među domaćicama. U svakoj verziji – ova dijeta je restriktivna. Ipak – uspešna je, izdržala je sud vremena.

Dijeta na bazi čorbe od kupusa nije uopšte individualizovana. U njoj nema preporuka vežbi, ni saveta o načinu ponašanja i menjanju loših navika. To je samo striktna lista namirnica koje smete da jedete ako želite da uspete u mršavljenju. Jela morate jesti kod kuće, jer ih nećete naći na meniju restorana.

Ova dijeta obećava gubitak neverovatnih pet kilograma nedeljno. Prema mišljenju autora dijete, dijetu ne treba držati više od nedelju dana. Ako želite da izgubite više kilograma, morate sačekati izvesno vreme pre nego što ponovo počnete sa ovim strogim načinom ishrane.

U ovoj dijeti smete jesti onoliko koliko želite, sve dok se pridržavate stroge liste namirnica i svakodnevno unosite po dve porcije niskokalorične čorbe od kupusa. Ostale specifične vrste harne koje uključuje dijeta su voće, povrće, posno mleko i meso. Sledbenici dijete su savetovani da piju što više vode i da izbegavaju alkohol.

Evo primera za dijetu na bazi čorbe od kupusa:

Prvi dan: čorba od kupusa i bilo koje voće koje želite, osim banana. Pijte nezaslađen čaj, crnu kafu, sok od ribizle ili vodu.
Drugi dan: čorba od kupusa, bilo koje niskokalorično povrće (sem pasulja, graška ili kukuruza), i pečen krompir sa puterom.
Treći dan: čorba od kupusa i mešavina gore navedenog voća i povrća.
Četvrti dan: čorba od kupusa, do osam banana i dve čaše posnog mleka.
Peti dan: čorba od kupusa, do 600 grama govedine, piletine ili ribe, do šest svežih paradajza i najmanje 6-8 čaša vode.
Šesti dan: čorba od kupusa, do 3 goveđa odreska i neograničena količina povrća.
Sedmi dan: čorba od kupusa, do dve šolje braon pirinča, nazaslađeni voćni sokovi i neograničena količina povrća.

Recept za neophodnu čorbu od povrća varira, ali evo tipičnog recepta: 1 pakovanje mešavine za supu sa lukom, 2 kocke za supu, pileće ili goveđe, 1 iseckan štapić celera, pola glavice iseckanog kupusa, 3 iseckane šargarepe.

VAŽNA NAPOMENA: ne preporučujemo vam korišćenje bilo kakve dijete bez prethodne konsultacije sa lekarom. Nismo odgovorni za neuspeh dijete, njenu moguću štetnost po zdravlje, niti za druge posledice koje njena primena može izazvati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

5 kg za nedelju danadijetadijetekupusstroga dijeta
Komentari (27)
Dodaj komentar
  • Dzana

    Probala sam supu, ali mi se ne svidja okus. Ja cu ovo probati jesti kao salatu pa cemo vidjeti sta ce se desiti.

  • Jelena Milovanović

    Da li može supa sa crvenom paprikom, lukom, kupusom, šargarepom i, naravno, kockicom… Meni se tako više dopada, a sviđa mi se i tucana ljuta paprika, ne znam da l’ smem da stavim. Imam 72 kg, a visoka sam 168, mnogo je i ne znam kako da skinem, pomagajte! Molim vas, i hvala unapred.

  • Danka Mladenović

    Da li može samo dijeta sa čorbom, bez ikakvog voća, povrća, mesa itd? Hvala.

  • Ami Six

    Da li u supi mora biti luka? :/

  • Suzana Reljić

    Mene zanima šta je sa doručkom u celoj dijeti? Zar se on preskače? Ili se jede čorba ili voće/povrće za doručak?

  • Dragan B.

    I ja sam pre par godina skinuo uz pomoć ove dijete 7-8 kg za nedelju dana, kako se sećam. Jeste da je ukus kuvanog svežeg kupusa vrlo naporan, ali vredi. Pronađoh na nekom hrvatskom sajtu da umesto kupusa može da se koristi tikvica. Startujem sa novim receptom. U mojoj Šumadiji kažu: „Da je kupus dobar, zec bi bio kao bik“.
    Jeste kupus dobar, ali uz prasence, jagnjenšce, u sarmi…

  • Jelena Lena

    Dijeta je fantastična, ne možeš biti gladan sa ovakvim režimom ishrane jer ti se ne zabranjuje da jedeš, samo je ograničena vrsta hrane. Ja sam malo modifikovala recept za čorbu: isečem glavicu kupusa, 2 šargarepe, 3 mlada crna luka i na kraju dodam čašu kuvanog paradajza, začin po želji. Efekti su za mene odlični ,sad je 5. dan dijete, smršala sam 3 kg 🙂 Prezadovoljna sam. Jedem jabuke (2-3) svaki dan, 5-6 čaša vode ili čaja. Četvrti dan, umesto banana, ja sam jela jabuke. Tako da se i bez striktnog pridržavanja može lepo smršati. Svima preporučujem. Samo je bitna odlučnost i istrajnost. Srećno svima.

  • Marina Stefanović

    Iskreno, ova dijeta je užas. Tačno je da se kilogrami tope, ali je glad neopisiva. Čorba mi se ne dopada uopšte, četvrti dan mi se svaki zalogaj vraćao.

  • Goca Radić

    Tekst je odličan. I sama sam držala ovu dijetu pre nekoliko godina i uspela da smršam 8 kg za sedam dana. Zaboravila sa samo koliki razmak treba da se napravi, odnosno pauza posle sedam dana pa da se počne ponovo. Hvala.

  • Dusi Tusi

    Sviđa mi se, samo mora li se kuvati sveža supa svaki dan?

  • Ivana Šćepanović

    Imam pitanje u vezi s drugim danom: može li samo jedan krompir ili koliko god hoćete krompira?

  • Ivana Bogaroski

    Krećem sutra u nabavku ovih namirnica i počinjem sa dijetom. Deluje mi logično jer kupus je poznat sagorevač masti i tera na „pražnjenje“. Meso se bari i sve sem supe se ne začinjava – imam knjigu u kojoj tako piše 🙂 Javljam se za 7 dana sa rezultatima! 🙂

  • Gaga Smiljanić

    Molim vas odgovor na jedno pitanjce: kako se spremaju ostale namirnice (naravno, osim voća), meso, povrće – unosi se sveže, bareno, sremano na ulju, pečeno, ne znam ništa o tome? I, da, još jedno pitanje: da li je obavezan unos ovih namirnica, ili može taj dan da prođe i bez njih? Hvala!

  • Sanja S

    Pošto se ne snalazim baš najbolje sa kuvanjem, da li bi neko mogao malo bliže da objasni postupak kuvanja supe, uopšte mi nije jasno. Da li sve to povrće staviti zajedno da se kuva? Unapred se zahvaljujem.

  • Violeta Budinoska

    Danas sam počela ovu dijetu, pa ćemo videti, stvarno je naporna. Osećam glad iako jedem voće i supu. Ne znam šta je u pitanju, ali sad mi je stomak naduven i boli me. Možda će od sutra biti lakše. Ako smršam, pisaću. Pozdravljam vas sve.

  • Marija M

    Od svih dijeta koje sam probala ova mi je bila najefikasnija, pre 2 godine sa njom sam smršala oko 12 kg za mesec dana, tj. držala sam 2 nedelje pa napravila pauzu 2 dana i onda još jednu nedelju bila na kupusu. Sve vreme sam se super osećala, jeste stroga, ali za lepotu valja trpeti. Ako se neko odluči za nju, neka bude istrajan. Meni je najgore pao treći dan. Ujutru kad sam ustala, mislila sam da ću pojesti svoje ukućane, ali sam uspela nekako da se iskontrolišem. I da, nisam imala nikakve značajnije fizičke aktivnosti i ipak su se kile topile. A dijeta je efikasna i za muškarce i za žene, ako ne varaju 🙂

  • Nenad Petrovski

    Da li je efikasna podjednako za muškarce i žene?

  • Milanka Stojanović

    Ova dijeta je odlična, uz pomoć nje sam smršala 25 kg bez posledica.

  • Ana Laketić

    Meni se ova dijeta uopšte ne sviđa. Pre jedno 2-3 godine probala sam da držim ovu dijetu, ali ja jednostavno nisam mogla da izdržim. Kako koju kašiku te čorbe od kupusa bih stavila u usta, tako bih dobila osećaj da povraćam i uopšte nisam želela da jedem i bila sam jako nervozna, glava me je bolela, nisam mogla da pratim nastavu u školi. Posle 3 dana sam odustala, jer ipak ne može jedan organizam da izdrži da ne jede, to nije uopšte zdravo. Svaka čast onima koji mogu ovo da izdrže. Ja inače ne volim domaću hranu tipa: kupus, đuveč, podvarak, čorbe neke. Ja to nikad ne jedem. Zato je meni bilo jako teško, ali sam ipak našla dijetu koja mnogo više paše mom organizmu, i što je najvažnije – nisam gladna.

  • Mica N

    I koliko se mršavi u proseku?

  • Snežana Aranđelović

    Nije mi jasno kod kupus dijete šta je to pakovanje mešavine za supu sa lukom?

  • Ivana Mijanović

    Dijeta je odlična i uspešna, ali samo ako se pridržavamo gore navedenog. U supu možete dodati i 3 glavice crnog luka, 3 paradajza kao i 2 zelene paprike. Na kraju sve to izmiksati. A što se tiče prvog dana – preporučljivo je da se jede što više lubenice i dinja, jer sadrže veliku količinu vode.

  • Elma Ademi

    Dijeta je interesantna, samo bih htela da znam kako treba da se spremi braon pirinač, da li treba začiniti vegetom ili solju ili samo da se kuva sa vodom? U čorbu sa kupusom da li sme da se sipa malo ulja? Pozdrav!

  • Božana Sakić

    Dijeta je savršena, provereno efikasna. Ne osećate glad, jer jedete koliko hoćete, a mršavite i ujedno čistite organizam od toksina. Srdačno je preporučujem.

  • Slađana Todorović

    Gde je tu hleb?

  • Verica C

    Probala sam i stvarno ima uspeha. Recept za supu je: 5 velikih glavica luka, 2 zelene paprike, 1 ili 2 konzerve celog paradajza ili 1 kg svežeg, 3 celera (i lišće), 1 velika glavica kupusa, sočivo, žito, ječam i suvi grašak – po 100 grama, potopiti veče ranije, posoliti, pobiberiti, staviti peršun i po želji može i ljute papričice, zaliti vodom da pokrije i kuvati dok povrće ne omekša.

  • Nataša Kricka

    Možete li mi objasniti šta je to pakovanje mešavine za supu sa lukom, kakva je to supa?