U trendu

Dijeta uz čorbu od kupusa – 5 kg za 7 dana

Ako vam odgovara konsumiranje čorbe od kupusa, kao i još nekoliko vrsta niskokaloričnih namirnica, onda bi vam ova dijeta mogla odgovarati. Njen cilj je – brz gubitak kilograma. No, budući da je izbor namirnica vrlo ograničen, dosada i prezasićenost istim jelima postaju neizbežni. Ako vam to ne smeta – samo napred.

Verzije ove dijete već dugo kruže i prepisuju se među domaćicama. U svakoj verziji – ova dijeta je restriktivna. Ipak – uspešna je, izdržala je sud vremena.

Dijeta na bazi čorbe od kupusa nije uopšte individualizovana. U njoj nema preporuka vežbi, ni saveta o načinu ponašanja i menjanju loših navika. To je samo striktna lista namirnica koje smete da jedete ako želite da uspete u mršavljenju. Jela morate jesti kod kuće, jer ih nećete naći na meniju restorana.

Ova dijeta obećava gubitak neverovatnih pet kilograma nedeljno. Prema mišljenju autora dijete, dijetu ne treba držati više od nedelju dana. Ako želite da izgubite više kilograma, morate sačekati izvesno vreme pre nego što ponovo počnete sa ovim strogim načinom ishrane.

U ovoj dijeti smete jesti onoliko koliko želite, sve dok se pridržavate stroge liste namirnica i svakodnevno unosite po dve porcije niskokalorične čorbe od kupusa. Ostale specifične vrste harne koje uključuje dijeta su voće, povrće, posno mleko i meso. Sledbenici dijete su savetovani da piju što više vode i da izbegavaju alkohol.

Evo primera za dijetu na bazi čorbe od kupusa:

Prvi dan: čorba od kupusa i bilo koje voće koje želite, osim banana. Pijte nezaslađen čaj, crnu kafu, sok od ribizle ili vodu.
Drugi dan: čorba od kupusa, bilo koje niskokalorično povrće (sem pasulja, graška ili kukuruza), i pečen krompir sa puterom.
Treći dan: čorba od kupusa i mešavina gore navedenog voća i povrća.
Četvrti dan: čorba od kupusa, do osam banana i dve čaše posnog mleka.
Peti dan: čorba od kupusa, do 600 grama govedine, piletine ili ribe, do šest svežih paradajza i najmanje 6-8 čaša vode.
Šesti dan: čorba od kupusa, do 3 goveđa odreska i neograničena količina povrća.
Sedmi dan: čorba od kupusa, do dve šolje braon pirinča, nazaslađeni voćni sokovi i neograničena količina povrća.

Recept za neophodnu čorbu od povrća varira, ali evo tipičnog recepta: 1 pakovanje mešavine za supu sa lukom, 2 kocke za supu, pileće ili goveđe, 1 iseckan štapić celera, pola glavice iseckanog kupusa, 3 iseckane šargarepe.

VAŽNA NAPOMENA: ne preporučujemo vam korišćenje bilo kakve dijete bez prethodne konsultacije sa lekarom. Nismo odgovorni za neuspeh dijete, njenu moguću štetnost po zdravlje, niti za druge posledice koje njena primena može izazvati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.