Ova dijeta osvojila ceo svet: Isprobajte skandinavski način ishrane

Sigurno ste upoznati sa mediteranskom ishranom jer je ona popularna. Da li ste čuli i za skandinavski način ishrane? Da li ste znali da da je on možda i zdraviji od mediteranskog?

Šta je dozvoljeno jesti? 

Možete da jedete:

  • mlečne proizvode
  • nemasno crveno meso
  • ribu
  • bobičasto voće
  • ražani hleb.

Ovo je visokoproteinska dijeta i kao takva je veoma blagotvorna za zdravlje.

Pre jela treba da jedete dimljeno meso, dimljenu riba, kuvana jaja i kiselo povrće i to će vas zasititi pre glavnog obroka.

Važna pravila dijete

Crveno nemasno meso je zdravije od piletine i teletine. Umesto piletine i teletine jedite ribu poput skuše, haringe i bakalara. Umesto maslinovog ulja koristite repino ulje, a beli hleb zamenite ražanim. Od voća obavezno jedite borovnice i drugo bobičasto voće jer su bogati antioksidantima. Kada je reč o povrću konzumirajte kupus, kelj i spanać jer su bogati vitaminima C i B.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetaskandinavski način ishrane
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Mlade zene koje redovno idu na vezbe u teretane,vremenom postaju degutantne muskarcima,da sa njima upraznjavaju seks.Neprekidnim vezbanjima,tim zenama takao ojacaju misici,da njihovo telo postaje „tvrdo’,da potseca naa musko telo.Pogotovu kada se seks vodi u „misionarskoj“ pozi,muskarac dobija osecaj,kao da vodi seks sa muskarcem.Zensko telo vise nije onako meko i podatno,kako treba da bude,da bi muskarac u njemu uzivao.Pored toga,mlade zene i devojkekoje uporno idu u teretane,izgubile su zenstvenost,koja se ogleda u grubim pokretima tela kao i u muskom nacinu hodanja.Sve to,znatno je uticalo da dobar broj muskaraca,vise ne oseca potrebu za vodjenje ljubavi (seksa) sa zenskom populacijom,koja brzim koracima ide ka musko banjastom ponasanju,koje muskarcima nikako ne odgovara.