Ah, te famozne „pločice“…

Kada se uveče skinete i pogledate svoj odraz u ogledalu, šta vidite? Da li je u blizini vašeg pupka gomila sala koja čini da izgledate kao da imate 40 u dvadeset i drugoj godini, ili se možda vidi svaki trbušni mišić koji ste s vremenom brižljivo izvajali brojnim odlascima u teretanu?

Ukoliko primećujete ovo drugo, vi ste zaista čovek koji vodi računa o svom telu, a ukoliko ne možete da zakopčate pantalone pošto ne vidite šlic od stomaka, vreme je da uradite nešto povodom toga. Kako se otarasiti stomaka i usredsrediti se na dobijanje ravnog i zategnutog, onakvog kakav ste oduvek želeli da imate?

Pod jedan: nedoumicu u koju ste upali nipošto nemojte rešavati pivom. Zato vas stomak i pozdravlja svakog jutra čim se probudite.

Drugo: postanite što pre svesni toga da je vežba najbolje rešenje. Pravilnim vežbanjem promena će s vremenom postati očigledna, a vežbe, ako ih budete obavljali redovno, neće biti problem već rutinska stvar. Dakle, lezite na pod, stavite ruke iza glave, savijte noge u kolenima i pokušajte da se podignete ne odvajajući stopala od poda.

Ako se ranije niste bavili aktivnostima koje su u narodu poznatije pod nazivom trbušnjaci, vrlo je verovatno da u prvom trenutku nećete moći da uradite više od deset komada. No, to ne treba da vas zabrinjava. Ukoliko ustalite vežbu kao nešto što se mora svakodnevno raditi, serija vežbi povećavaće se iz nedelje u nedelju i na kraju će sve to rezultovati izgledom koji će vas učiniti zadovoljnim. Pre svakog vežbanja obavezno se zagrejte, a kada završite sa „trbušnjacima“, obavezno ponovite vežbe kako bi vam se mišići stomaka opustili. Čim vam vežba postane mučna, prekinite je, makar to bilo i posle prvog pokušaja. Već sledećeg dana biće bolje – nema potrebe da dobijete upalu mišića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pločicestomaktrbusnjaci
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Aca -

    Skoro svaki čovek na stomaku ima pločice (osim ako nije bio na nekim lošim dijetama i umesto sala njih trošio…), ali kao što su već rekli neki iznad, one se ne vide zbog sala, što znači da nisu dovoljne samo vežbe koje ojačavaju mišiće i troše salo već i određena ishrana. Svaki profesionalni bodibilder izbegava proste šećere koji brzo gore kao što su oni veštački šećer, med, slatkiši… već pred trening unosi složene šećere, npr. pirinač ili neko voće, a posle treninga proteine u vidu jaja, ribe, piletine, mleka. Ja se toga pridržavam, radim po 100 trbušnjaka svaki drugi dan da bi mogli da se regenerišu. Primećujem trbušne pločice, ali se one malo razlikuju od drugih, da li to ima veze sa genetikom, ili je nešto drugo u pitanju?

  • Jasmin Handžić

    Trbušnjaci su jedini lek. Mesec dana sam radio svaki dan po nekih 50 trbušnjaka i uspeo sam. Dobio sam pravi rezultat.

  • Peki Purpovac

    Ja svakoga dana radim 100 trbušnjaka, ali i nema mnogo promena, je l ima negde da postoji pravi način za plocice?

  • Aldin Hasić

    Kolko puta u sedmici treba raditi trbušnjake i po kolko serija na dan?

  • Darko Marković

    Vožnja bicikla ili trčanje topi pivski stomak, ali ništa manje od 20 minuta, jer tek nakon 20 minuta počinju da se troše masti iz organizma. Naravno, što manje ima ugljenih hidrata, koji se prvi troše, masti će ranije početi da se „tope“.

  • Milan Zdravković

    Tanja je u pravu. To je činjenica da svaki čovek ima mišiće na stomaku, samo je pitanje ko ima više masnih naslaga, a ko manje. Ko ima manje celulita između kože i mišića, naravno mišići će doći do izražaja. Bitno je svesti masti u organizmu na 10%.

  • Tina B

    Mora da se i drži neka određena dijeta da bi se to salo skinulo sa stomaka, a mišići ostali… Mislim na to da se mora odreći nekih jela.

  • Tanja S

    Trbušnjaci neće uspešno stvoriti pločice na stomaku ukoliko se procenat masne telesne mase ne svede na zadovoljavajuć nivo. Čak i ako trbušni mišići dovoljno ojačaju zbog vežbanja, svejedno se neće nazirati poput pločica ukoliko je salo još uvek prisutno.