Ah, te famozne „pločice“…

Kada se uveče skinete i pogledate svoj odraz u ogledalu, šta vidite? Da li je u blizini vašeg pupka gomila sala koja čini da izgledate kao da imate 40 u dvadeset i drugoj godini, ili se možda vidi svaki trbušni mišić koji ste s vremenom brižljivo izvajali brojnim odlascima u teretanu?

Ukoliko primećujete ovo drugo, vi ste zaista čovek koji vodi računa o svom telu, a ukoliko ne možete da zakopčate pantalone pošto ne vidite šlic od stomaka, vreme je da uradite nešto povodom toga. Kako se otarasiti stomaka i usredsrediti se na dobijanje ravnog i zategnutog, onakvog kakav ste oduvek želeli da imate?

Pod jedan: nedoumicu u koju ste upali nipošto nemojte rešavati pivom. Zato vas stomak i pozdravlja svakog jutra čim se probudite.

Drugo: postanite što pre svesni toga da je vežba najbolje rešenje. Pravilnim vežbanjem promena će s vremenom postati očigledna, a vežbe, ako ih budete obavljali redovno, neće biti problem već rutinska stvar. Dakle, lezite na pod, stavite ruke iza glave, savijte noge u kolenima i pokušajte da se podignete ne odvajajući stopala od poda.

Ako se ranije niste bavili aktivnostima koje su u narodu poznatije pod nazivom trbušnjaci, vrlo je verovatno da u prvom trenutku nećete moći da uradite više od deset komada. No, to ne treba da vas zabrinjava. Ukoliko ustalite vežbu kao nešto što se mora svakodnevno raditi, serija vežbi povećavaće se iz nedelje u nedelju i na kraju će sve to rezultovati izgledom koji će vas učiniti zadovoljnim. Pre svakog vežbanja obavezno se zagrejte, a kada završite sa „trbušnjacima“, obavezno ponovite vežbe kako bi vam se mišići stomaka opustili. Čim vam vežba postane mučna, prekinite je, makar to bilo i posle prvog pokušaja. Već sledećeg dana biće bolje – nema potrebe da dobijete upalu mišića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.